• Publicitat

  Els avantatges de parlar diverses llengües

  Aprofitar l’estiu per aprendre idiomes és una bona oportunitat per ampliar els coneixements
  Opinió
  25 de juliol de 2022

  Treure rèdit als mesos d’estiu per ampliar els coneixements en l’àmbit de les llengües és una de les alternatives a tenir en compte. Els infants disposen d’un temps extra que, a més d’aprofitar per veure’s amb els amics, pot permetre que millorin en algunes de les habilitats que els han de servir en el futur. Entre les més habituals es troba l’aprenentatge d’idiomes estrangers com l’anglès, el francès o l’alemany.

  I l’estiu és l’època perfecta per fer-ho. Sigui per començar de zero o per perfeccionar-lo. Només pel simple fet d’haver acabat les classes facilita que els nens i nens no hagin de passar tantes hores a les aules i, per tant, es pot aprofitar més el temps a través de cursos intensius, donant una “empenta” a l’idioma escollit. Amb un ritme més pausat i amb uns horaris no tan intempestius, ajuda que l’infant assisteixin a les classes més relaxades i amb més atenció. 

  A més, l’estiu també és un bon moment per posar en pràctica allò que s’ha après, en el cas que, per exemple, facin algun viatge amb la seva família a una destinació on es pugui practicar l’idioma après.

  Motius per aprendre un idioma

  Aprendre un nou idioma t’obre la ment per conèixer i saber altres maneres de pensar i genera comprensió per entendre altres cultures, a més de nodrir-te de la capacitat per comunicar-te amb altres persones d’aquella comunitat. Així mateix, començar en edat primerenca a endinsar-te en el món dels idiomes ajuda als infants a tenir unes capacitats d’aprenentatge, d’anàlisi i creativitat més desenvolupades que tots aquells infants que només creixen amb una única llengua materna. 

  Un estudi publicat al The Journal of Neuroscience va investigar la capacitat cognitiva en adults bilingües. Els resultats van mostrar que aquells que des de ben petits parlaven d’unes o més llengües des de la infància tenien més flexibilitat cognitiva que els que només en parlaven una. És a dir, els bilingües tenien més facilitat d’adaptació en un context nou o imprevist, resolent els problemes amb més rapidesa i eficàcia.

  A  més de les competències tècniques d’una professió, les competències transversals (conjunt d’habilitats, coneixements i aptituds que es necessiten per a exercir una ocupació específica), com els idiomes, estan molt ben valorades en el mercat del treball. Entre altres motius, aprendre un idioma com l’anglès et pot permetre veure una pel·lícula en versió original, ajudant-te a submergir-te millor en la història, aprendre vocabulari i expressions i practicar l’idioma. A més de les pel·lícules, molts jocs, llibres o programes informàtics, per exemple, només es troben en anglès. El domini de l’idioma ajudarà als més petits (i no tan petits) a poder utilitzar tots aquests ginys sense cap mena de dificultat.

  Més idiomes, més salut mental

  És de sobres conegut que exercitar la ment és positiu per ser més ràpid i àgil a l’hora de prendre decisions. Però potser no és tan conegut que formar-se en l’aprenentatge de diverses llengües ajuda a tenir una salut mental més bona. 

  Diversos estudis independents, entre ells un desenvolupat per l’Escola de Psicologia de la Universitat de Kent, conclouen que aprendre idiomes ajuda la capacitat cognitiva del cervell i a millorar el raonament en general a qualsevol edat, però especialment en les etapes de formació dels infants. El treball que implica estudiar idiomes fa augmentar el volum de connexions neuronals dedicades al llenguatge i a l’aprenentatge de nous processos. 

  Això ajudaria a la llarga a prevenir malalties com l’Alzheimer. Aquest principi explicaria que, segons altres estudis, els bilingües, com catalans i bascos, siguin més àgils en l’aprenentatge i llenguatge que els monolingües.

  Anglès, xinès, alemany i francès

  Els tres idiomes amb un major nombre de parlants arreu del món són el xinès mandarí, l’espanyol i l’anglès. A Sabadell, escoles d’idiomes com el Clarence House, Idiomes Sabadell o el Teyca, ofereixen un gran ventall d’opcions per aprendre aquestes i d’altres llengües d’arreu del món. 

  Com és sabut, l’anglès és l’idioma que s’utilitza de forma majoritària, però el creixement de potències mundials com la Xina o Alemanya són algunes de les opcions a tenir en compte. I també l’àrab o el francès, entre d’altres. 

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: