• Publicitat
 • Publicitat

  La rendibilitat de fer exercici com a hàbit

  L’eina que beneficia en molts sentits. Fomentar l’activitat física o la pràctica d’un esport en els infants
  Un nen jugant a futbol
  Sergi Estapé
  8 de setembre de 2022

  És una premissa inqüestionable la necessitat que tenim de fer activitat física o practicar alguna classe d’esport durant tota la nostra vida. Aquest fonament també afecta els infants, que necessiten aquest exercici físic que els aporta tota una sèrie de beneficis, alhora que també és una bona font de valors que els poden servir per al seu futur.

  L’esport és una pràctica saludable, però també és un factor que promou millora pel que respecta a la seva maduresa afectiva i la seva socialització, i també és positiu en tant que facilita l’increment del rendiment escolar. Fomentar aquesta activitat física com a part dels hàbits dels nens col·labora decisivament a fugir de la vida sedentària. És una bona aposta. A vegades, accions quotidianes poden ajudar, també, com és el cas de pujar i baixar escales en comptes de fer-ho per l’ascensor o anar als llocs caminant en lloc d’utilitzar el transport públic o privat. Segons quina modalitat practiqui l’infant, pot reforçar uns valors més que els altres, però és imperiós que siguin ells els que acabin escollint quina mena d’esport o activitat volen conrear. Per exemple, els esports d’equip estimulen la socialització mentre que els de caràcter individuals col·laboren en la superació personal. Els esports d’adversari, per la seva banda, alimenten el respecte a l’oponent. S’ha d’oferir als infants les diverses possibilitats perquè puguin triar, basant-se en les seves preferències.

  La competició 

  Competir sempre és efectiu i també suposa l’adquisició de valors interessants, si bé és preferible que components com l’educatiu o el merament lúdic prevalguin per sobre del fet que suposa guanyar. És imprescindible que els infants sàpiguen perdre, però a la vegada és capital que sàpiguen guanyar. Aprendre a afrontar les dues opcions amb garanties, també és beneficiós.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: