• Publicitat

  L’anglès o altres llengües com a eix de l’etapa posterior al curs

  Opinió
  11 de gener de 2023

  L’estiu pot ser un molt bon moment per aprendre un nou idioma o per avançar en el que ja s’està estudiant. En el moment de triar alguna alternativa per als infants en aquell període en el qual ja no tenen classe i els pares encara no tenen les seves vacances, aquesta pot ser una aposta adequada. Hi ha molta oferta per participar en campus d’estiu clàssics, com són els esportius, però no es pot deixar de banda l’aprenentatge d’idiomes. Les possibilitats per fer-ho són àmplies.

  Habitualment, l’idioma amb més demanda és l’anglès, si bé es poden aprendre d’altres durant aquest període. No cal insistir molt en la importància de la llengua més parlada en tot el planeta. Actualment, és l’idioma que domina molts dels principals camps, com el tecnològic, que està tan present a les nostres vides i en les dels més petits. Créixer amb l’anglès també pot significar una millor adaptació al futur més immediat.

  Publicitat

  Moltes de les professions actuals de preferència necessiten o necessitaran la coneixença de l’idioma anglès. Algunes carreres de ciències, per exemple, tenen aquest idioma com un dels punts importants i moltes de les publicacions o investigacions científiques estan escrites en anglès. Pot semblar prematur, ja que estem parlant de nens i nenes, però aprendre l’idioma de petits és molt positiu, perquè són edats en les quals l’aprenentatge és més fàcil.

  Tot i l’evident creixement de la presència d’altres llengües, de moment, l’anglès continua sent el llenguatge més comú en tot el món per què respecta a la comunicació entre persones de diferents procedències. A més, el coneixement de l’anglès obre les portes a tot un seguit de professions, no només les relacionades amb la llengua.

  A l’Escola Sant Nicolau, el seu casal d’estiu destinat a l’anglès, és un projecte lúdic i pedagògic per a infants, des de P3 fins a segon de Primària. Andreu Bou, director executiu d’aquest centre, explica que l’anglès “és un objectiu a nivell d’escola i és un dels pilars importants” i assegura que “tenim un professorat especialitzat” que només es dirigeixen als infants en anglès i aquesta interacció va molt bé en el casal d’estiu, que serveix com una prova pilot de cara a la resta de l’any.

  A aquest casal d’estiu d’anglès, a més, també hi ha tallers de creativitat, expressió corporal, cuina, música, informàtica i psicomotricitat. Gràcies a l’inventi d’un personatge “molt misteriós” els participants descobriran com vivien els avantpassats, els seus costums i els seus jocs i tradicions. Bou manifesta que el campus de bàsquet també és un dels eixos rellevants del seu centre, tot i que la resta de l’oferta, diu, també és força atractiva.

  “La gran virtut del bàsquet és que ofereix un producte molt divers”, subratlla. Al domini santnicolau.com es poden consultar totes les alternatives que ofereix aquesta escola. Bou comenta que “les activitats que van creixent són la de teatre i dansa i, com a novetat de l’any passat, que hem mantingut, és que les de dansa creativa les desenvolupem a l’escola Kmy Studio”.

  Cursos intensius

  A Clarence House van començar a ensenyar anglès l’any 1988. Per aquest estiu, fomenten la possibilitat d’uns cursos intensius que poden servir als alumnes fer un curs d’un mes, que es durà a terme el juliol, que els permetrà passar de curs l’any vinent. “És un curs concentrat en un mes, amb tres hores diàries, de dilluns a divendres”, comenta Xavi Cosp, director del centre.

  A més, també hi ha la possibilitat de preparar-se per als exàmens oficials de la Universitat de Cambridge. Els horaris poden ser de matí o tarda per tal d’arribar a totes les opcions o possibilitats dels alumnes.

  L’avantatge d’aquest centre és que està especialitzat en l’anglès i compta amb professors altament qualificats per ensenyar-lo. Ofereix una atenció personalitzada. Es pot consultar qualsevol dubte a la pàgina web del centre, a www.clarencehouse.cat.

  Idiomes Sabadell també porta molts anys ensenyant idiomes , entre els quals destaca l’anglès. Concretament, aquest centre va iniciar el seu camí l’any 1984. Treballa amb grups reduïts, d’entre quatre i vuit persones, tant pel que fa a nens, a partir dels quatre anys, com a adults. L’objectiu és que l’aprenentatge i el seguiment de l’alumnat sigui molt eficaç.

  Entre el ventall d’ofertes d’aquesta escola d’idiomes, també cal remarcar que hi ha classes individuals, cosa que permet personalitzar-les i ubicar-les a on més interessa, a casa de l’alumne o al mateix centre. Una altra alternativa són les classes per a empreses, el que possibilitat aprendre en horari laboral. En moltes ocasions, costa trobar hores a causa de la feina i aquesta és una bona opció pels que volen aprendre una llengua i no troben un forat per fer-ho.

  A Idiomes Sabadell, a més, també entra la possibilitat de preparar-se per a afrontar els diversos exàmens oficials que hi ha, com poden ser el de Cambridge, el Toefl (Test of English as a Foreign Language). A aquest centre, però, no tot es limita a l’anglès i també hi ha altres llengües que es poden cursar, com el francès, l’italià, l’alemany i el rus. També hi ha la finestra oberta perquè persones estrangeres estudiïn l’idioma espanyol, que el poden necessitar de cara a demanar la nacionalitat, el que els obligarà a acreditar la seva coneixença.

  Tot plegat, mitjançant l’obtenció d’un diploma d’espanyol DELE nivell A2 o superior, que atorga l’Institut Cervantes en nom del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Espanya. Es pot consultar qualsevol tema a www.idiomessabadell.com.

  Més formació

  A Teyca, l’oferta no només contempla l’idioma anglès i altres, sinó que ofereix també altres ensenyaments, com és el cas de mecanografia. Pel que fa als idiomes, destaquem el japonès, una llengua amb força en el continent asiàtic, que en aquest centre es pot impartir amb professors nadius i qualificats que, a més de l’idioma, podran iniciar a l’alumne a endinsar-se en la seva cultura.

  És el mateix cas que les classes de rus, un dels idiomes eslaus més parlats. En aquest cas, també, la coneixença de la seva cultura és un altre dels atractius. A més de l’italià, a Teyca també ofereixen classes d’espanyol per a estrangers, amb l’objectiu que l’estudiant sigui capaç de comunicar-se d’una forma natural i fluida en aquesta llengua.

  La filosofia d’aquest centre d’ensenyament es basa en una formació individualitzada i atenta a les necessitats de cada col·lectiu, amb una intenció d’esdevenir un “centre integral” per a totes les persones que hi accedeixen.

  També es contemplen cursos per a empreses, sempre amb la intenció d’adaptar-se a les necessitats i els horaris dels seus clients. A més, els mateixos serveis s’ofereixen a les escoles. Aquest centre acull alumnes de totes les edats, nens i nenes, joves i adults. Hi ha més informació sobre la seva oferta a la seva pàgina web, al domini ca.teyca-sabadell.com.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: