• Publicitat

  L’esport com a eina d’educació entre els infants

  Durant el període de vacances escolars, apostar per la pràctica esportiva entre els més joves és una bona manera per continuar educant
  Opinió
  25 de juliol de 2022

  Perquè és important l’esport en la infància? Són cada vegada més els estudis publicats que parlen dels efectes de l’activitat física sobre la formació i la capacitat cognitiva, que ens manifesten en canvis en la grandària del cervell o l’activitat sanguínia, i especialment, en l’activitat neuronal, tal com explica el neuropsiquatria John Ratey, de la Universitat de Harvard.

  Els humans, i en especial els més petits, estem fets per a moure’ns. I si això li afegim els beneficis de l’activitat física, l’esport per a nens i nenes hauria de tenir un paper rellevant en l’educació obligatòria, pel seu paper en el rendiment acadèmic, però també pel valor que té en si mateix. És per això que si durant el curs escolar la pràctica esportiva ja està inclosa en el programa educatiu. És important que durant els mesos estivals, on els nens i nens deixen les aules, els patis i els pavellons, no es deixi de practicar esport, en la mesura del possible. I els casals d’estiu que aposten per l’esport, com el Club Tennis Sabadell, el Cercle Sabadellès 1856 o el Club Natació Sabadell, entre altres, és una opció a tenir en compte a l’hora d’apuntar els fills. 

  És important, això sí, no perdre de vista els valors lúdics associats a la pràctica esportiva, especialment en la infància, quan els resultats o la competència són secundaris respecte a l’aprenentatge a través del joc.

  Beneficis de practicar esport

  Entre els guanys (que en són molts) de practicar esport, es pot destacar la creativitat. En l’esport infantil és un factor clau per al desenvolupament d’aquesta habilitat, que s’alimenta del joc en la mesura en què hem de resoldre problemes que ens planteja constantment. Per als més petits, l’esport és una oportunitat per actuar espontàniament i expressar-se creativament. 

  Així mateix, tal com explica la teoria del flux de Mihály Csíkszentmihályi, l’esport entrena l’atenció a través de la motivació intrínseca, que s’assoleix quan s’aconsegueixen reptes exigents i significatius amb objectius clars que no són ni molt difícils (ansietat) ni molt fàcils (avorriment). 

  No menys important és l’aprenentatge de normes a través de l’esport, on es poden interioritzar regles, hàbits de comportament i la socialització, en un entorn amb normes i un ordre que ha de ser respectat per poder gaudir-lo.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: