• Publicitat

  Estones per al lleure (i per aprendre)

  Complements ideals per a la formació dels infants. Les activitats extraescolars suposen un afegit més que interessant per a l’ensenyament
  Imatge d'extraescolar de bàsquet
  Sergi Estapé
  8 de setembre de 2022

  Com a complement del que són merament les classes lectives, les activitats extraescolars són una alternativa més que interessant per a tot el que envolta als alumnes, especialment les famílies. L’oferta en aquest sentit cada vegada és més alta i, si bé fa uns anys, esports, música i idiomes acaparaven gairebé tot el mercat, val a dir que, actualment, es poden trobar una bona pila d’alternatives perquè els infants facin tasques diferents de les que es trobaran a les aules diàriament.

  Els clàssics continuen tenint la seva tirada i aprendre a tocar instruments o a cantar, practicar esports com el futbol, el hockey, el tennis, la natació o el bàsquet i conèixer noves llengües o perfeccionar-les, com l’anglès, el francès o l’alemany, continuen ocupant molt part dels podis a les activitats extraescolars més demanades.

  Però amb el temps, han anat apareixent altres possibilitats, com poden ser la robòtica, esports no tan massificats o idiomes emergents, com poden ser el xinès. Són alternatives fermes que no venen a substituir necessàriament a les més clàssiques. Poden representar complements i a vegades es poden combinar.

  Alguns criteris

  Quan arriba l’hora de triar, és imprescindible tenir una sèrie de criteris. És molt important que el nen afronti aquella activitat amb ganes i, per tant, se l’ha de convertir en un dels partícips de la tria. Una activitat extraescolar feta sense ganes, pot ser contraproduent a la llarga. Acostuma a passar que els pares volen que en facin una en concret, ja que consideren que és un bé pel seu fill de cara al futur.

  També s’ha de tenir en compte quan s’ha d’escollir, el fet de poder complir sempre amb els horaris per assistir a aquestes activitats fora de les classes lectives. És rellevant que no incideixin en les diverses activitats quotidianes de la família o que restin hores d’estudi o de son.

  Les activitats extraescolars relacionades amb l’exercici físic o als esports poden aportar el gust per un estil de vida saludable basat i poden ajudar a millorar la coordinació i la psicomotricitat. Les de caràcter acadèmic, com poden ser l’aprenentatge d’idiomes o altres disciplines, representen un bon reforç de què els infants ha après a les classes i també aporten coneixements extra. Pel que respecte a les activitats relacionades amb l’art, com la música, el teatre o el ball, contribueixen al desenvolupament de la creativitat i de la imaginació.

  Consells

  No carregar massa amb ocupacions: Una de les qüestions també que s’han de sospesar és la de no carregar en excés d’activitats extraescolars. Marcar una agenda amb lògica és primordial i s’ha de deixar temps per altres coses. No passa res tampoc per combinar activitats de diferents tipus i és important, a la vegada, que es triïn en funció de l’edat de l’infant. Tampoc és recomanable utilitzar les activitats extraescolars com un premi o un càstig.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: