• Publicitat

  10 títols per a mestres, pares i també infants

  Amb la tornada a l'escola us presentem una recomanació variada de lectures per a tots els públics
  Una pila de llibres
  Sergi Estapé
  8 de setembre de 2022

  1.Digues on és: l’escola

  Autors: Thierry Laval (Autor), Yann Couvin ((I·llustrador)
  Editorial: Cruïlla
  Preu: 12,30 euros

  Es tracta d’un llibre que pertany a la sèrie “Digues on és” que, en aquesta ocasió, l’objectiu és buscar tot el que es pot trobar en una escola. En realitat, l’obra no explica una història en si, i el que fa és plantejar diferents escenaris escolars: el camí a l’escola, la classe, el pati o el menjador, entre altres, i els nens han de buscar diferents elements i personatges. Pot convertir-se en una bona eina per anar familiaritzant els nens amb els diferents espais de l’escola i establir un diàleg.

  2.M’agrada la família que m’ha tocat

  Autor: Carme Thió de Pol
  Editorial: Eumo Editorial
  Preu: 17,10 euros

  La seva autora, després del treball realitzat durant trenta anys i amb la finalitat d’aconseguir unes relacions familiars positives, ens mostra en aquest llibre els temes més tractats en grups de reflexió amb mares i pares. En totes les seves pàgines ens exposa les dificultats i els conflictes més comuns en el procés d’aprenentatge i maduració dels fills. Thió de Pol ens proposa maneres d’expressar-nos i d’actuar que ajuden a millorar les relacions i a augmentar la capacitat d’anàlisi i intervenció dels pares.

  3.Educar sense cridar

  Autora: Alba Castellví
  Editorial: Angle Editorial
  Preu: 14,15 euros

  És un llibre que pot servir perfectament com un manual àgil i pràctic de la mare, educadora i mediadora de conflictes Alba Castellví, on parla de la seva experiència per construir una relació serena i positiva amb els fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital amb llibertat i responsabilitat. El seu subtítol “Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia” ja es força descriptiu. L’objectiu és apostar per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat. 

  4.Elogi de l’educació lenta

  Autor: Joan Domènech Francesch
  Editorial: Editorial Grao
  Preu: 19,94 euros

  En aquest llibre, el seu autor assegura que dedicar temps suficient a l’educació pot esdevenir una peça clau per fer més humana la nostra societat. També insisteix en el fet que tant els infants com els professors necessiten disposar de temps suficient per ensenyar i aprendre amb plenitud. El repte és que l’educació lenta pot esdevenir la peça clau en el procés d’humanització de la societat. El temps cal retornar-lo als infants i al professorat per tal que pugui ser un temps viscut plenament.

  5.El primer dia d’escola

  Autors: Pasqual Alapont Ramon (Autor) i Enric Solbes Cabrera (Ilustrador)
  Editorial: La Formiga
  Preu: 7,55 euros

  Ens conta les vicissituds d’en Josep, que afronta el seu primer dia de l’escola a Primària on haurà de compartir pati amb els més grans. Es mostra inquiet i nerviós i, a més, no pot estar-se d’admirar la tranquil·litat del seu germà gran que comença aquest curs cinquè de Primària. Per sort, les coses no aniran tan malament com esperava i comptarà, a més, amb els consells del seu germà Ferran.

  6.La Mà Negra

  Autors: Jaume Copons (autor) i Imma Pla (Il·lustracions)
  Editorial: Barcanova Editorial
  Preu: 10,40 euros

  L’argument del llibre se situa en començar el curs, quan en Víctor tem que en Marçal Batallé torni a buscar-li les pessigolles i hagi d’acabar al despatx de direcció. Però enguany les coses són ben diferents, ja que amb l’arribada de l’Icar, el noi nou, en Batallé troba una nova distracció i deixa en pau en Víctor. Mentrestant, un misteriós esdeveniment deixa tothom entre consternat i atemorit: la Mà Negra ataca. I ningú, ni el busca-raons d’en Batallé, no pot evitar les seves malifetes que assolaran l’escola.

  7.Enrabiats

  Autora: Míriam Tirado
  Editorial: Rosa dels Vents
  Preu: 17,00 euros

  Estem davant d’un llibre que pot ajudar a afrontar les enrabiades dels fills amb consciència, humor i amor. La seva autora, Míriam Tirado, aporta una sèrie de consells i eines pràctiques per educar els més petits de la casa des d’una altra perspectiva, més respectuosa, serena i divertida. No pretén donar lliçons sobre com podem posar fi a les enrabiades dels nostres fills, però pot servir per al creixement i l’aprenentatge personal.

  8.Mestres d’un mestre

  Autor: Xavier López   

  Editorial: Columna Edicions   

  Preu: 15,10 euros

  Aquest mestre ens explica les seves vivències en primera persona. La seva vocació per a l’ensenyament i com va capgirar el centre educatiu Octavio Paz de Barcelona, que ha rebut els premis educatius més importants. Un mestre fet pels seus mestres que viu amb entusiasme, convicció i sense por el repte educatiu d’acompanyar els nostres infants en la construcció d’un món millor. En el seu pròleg, Eduard Vallory parla de la confiança, el respecte i l’esperança que mostra López cap als seus alumnes.

  9.El cervell del nen explicat als pares

  Autor: Àlvaro Bilbao   

  Editorial: Plataforma Actual   

  Preu: 17,10 euros

  Aquest llibre representa un manual pràctic que sintetitza els coneixements que la neurociència destina tant a educadors com a pares. El seu principal objectiu és que puguin ajudar als infants a aconseguir un desenvolupament intel·lectual i emocional ple. Durant els sis primers anys de vida el cervell infantil té un potencial que no tornarà a tindre mai més i, per tant, cal estimular-lo. Per aquest motiu, el llibre explica tot el que està relacionat amb el cervell infantil i com potenciar el seu desenvolupament, tant intel·lectual com emocional. Els últims descobriments en neuropsicologia detallats amb senzillesa i amb nombrosos exemples.

  10. Poca broma amb l’escola!

  Autora: Ester Farran
  Editorial: Edicions del Pirata
  Preu: 9,02 euros

  Aquest és un llibre d’humor destinat a infants entre els 8 i els 10 anys. És una nova entrega de les aventures i els embolics en els quals es veuen atrapats la Judit i el Johan, dos infants que fan de superherois justiciers per ajudar a qui creuen que ho necessita, però sempre acaben embolicant-ho tot encara més. En aquesta entrega, és l’inici del curs escolar per als dos infants i els ha tocat de professor el senyor Amela, que té fama mundial per quatre raons, si bé cap d’elles és la de ser una persona divertida.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: