• Publicitat

  Wasabi,kobe, sake i manga, a la fira Sakura Gastro

  L'espai cultura acollirà els 'showcoockings' entre el 9 d'abril i el 5 de maig
  El sushi s'ha convertit en un dels elements gastrònomics referencials de la cuina japonesa / D.S
  Redacció
  31 de març de 2022

  [Ander Zurimendi]

  La fira Sakura Gastro ens porta, del 9 d’abril al 5 de maig, tallers i showcookings que tindran lloc a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

  El coordinador del Saló del Manga de Barcelona, Oriol Estrada, estrena les jornades per parlar del còmic japonès. Estarà maridat amb taller de sushi de David Bastús

  També es coneixerà la cocteleria japonesa, tant el sake (Akashi) com el whisky (Hatozaki), ambdues marques provenen de la destil·leria Kaykio i són distribuïdes a Catalunya per l’empresa terrassenca Wkyregal, qui organitza  la masterclass (19 d’abril, 18 h). 

  També hi haurà la presentació del llibre OISHII, un diccionari de la gastronomia japonesa. Ens visitarà el seu autor, Roger Ortuño, que és un dels quatre únics occidentals que tenen el títol d’Ambaixador de bona voluntat en la difusió de la cultura japonesa per a Iberoamèrica. Serà el 21 d’abril, a les 18 h.

  També hi haurà una taula rodona sobre la influència gastronòmica japonesa, a càrrec de Lluís Matas i Paco Querol (22 d’abril, 18 h).

  D’altra banda, també hi haurà espai per parlar de la cèlebre carn japonesa Kobe. De fet, Sabadell té una gran referència en aquest àmbit, gràcies a la parada Sanmartí 1850 del Mercat Central. Un negoci tradicional que ha evolucionat fins a l’alta gastronomia. Serà el seu responsable, Àlex Castany, qui faci la conferència Waygu Kobe: Mites, veritats i llegendes (27 d’abril, 18 h).

  Poca broma, Catalunya també compta amb un dels pocs productors de wasabi a tot Europa. Pau GelmanWasabi del Montseny– vindrà a explicar com s’ho fan amb aquest complicat conreu (28 d’abril). 

  Des del Delta arribarà Humbert Conti (quarta generació d’una nissaga d’arrossaires), per explicar els fermentats japonesos que elaboren (29 d’abril). 

  I des de Sant Cugat, la Noèlia, de la pastisseria Amai, explicarà els dolços japonesos (2 de maig).

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: