Ciutat

L’ESDi tindrà un nou centre d’innovació i disseny industrial el 2020

L'espai on anirà el futur centre de l'ESDi. Foto: Lluís Franco.

L’escola superior de disseny ESDi de Sabadell tindrà un nou centre de formació en innovació i disseny industrial per impulsar aquest camp en les empreses. Aquest és un dels projectes que s’impulsaran gràcies als 1,5 milions d’euros que avui s’ha conegut que rebran Sabadell, Barberà, Sant Quirze i Castellar en el marc dels fons FEDER de la Unió Europea. Sabadell lidera i coordina el projecte ‘Vallès industrial: innovació i disseny de la indústria europea’, de col·laboració público-privada. Segons l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el pla vol “posicionar el Vallès com a impulsor especialitzat de la innovació i el disseny”, amb especial cura per la indústria, la salut, la universitat i l’administració.

El nou centre de l’ESDi comptarà amb un espai de treball compartit obert a estudiants, empreses i ciutadans a títol particular amb l’objectiu de generar oportunitats de negoci. Completarà el nou centre un espai de creació d’empreses. L’adjunta a la direcció de la Fundació del disseny tèxtil FUNDIT, que integra l’ESDi, Georgina Bombardó, ha explicat aquest nou centre vol ser “un espai on es posi en valor el talent d’aquí”. Aquest nou equipament formarà als estudiants en l’economia 4.0, específicament en estratègia, negoci i disseny de producte.

L’objectiu és que el centre es converteixi en la referència en Smart Design a “Catalunya, Espanya i Europa”.  A banda d’aquest nou espai, es posaran en marxa programes de dinamització d’innovació oberta i una pàgina web col·laborativa d’innovacions industrials. Bombardó ha apuntat que el centre s’ubicarà al costat de l’actual edifici de l’ESDi i tindrà 2.500 metres quadrats; les obres de rehabilitació de l’edfici comencaran al gener de l’any que ve i es preveu que s’acabin al final del 2020. El cost de l’operació és d’1,9 milions d’euros, dels quals FUNDIT n’aportarà un milió i la resta els fons europeus.

Gent Gran LAB, al Taulí

La Corporació Sanitària del Parc Taulí crearà el Gent Gran LAB, en el marc del projecte ‘El disseny i la innovació industrials al servei de l’envelliment actiu al Vallès’. El nou laboratori serà un punt de trobada d’empreses, professionals del disseny i persones usuàries de productes o serveis per generar idees i projectes sobre com millorar l’envelliment de la gent gran. El director general del Parc Taulí, Joan Martí, ha descrit aquest espai com a generador d’idees i un lloc per integrar coneixement.

Observatori, a la UAB

La UAB crearà un Observatori d’Intel·ligència Competitiva que permetrà a les empreses mantenir-se informades de l’evolució de les tecnologies, les tendències socials i de la competència. El vicerector d’Innovació i Projectes de l’Autònoma, Javier Lafuente, ha explicat que les empreses que hi participin tindran una eina personalitzable que els donarà informació especialitzada en el seu àmbit.

Barberà, Castellar i Sant Quirze

Aquests tres municipis també participen en el projecte. Sant Quirze impulsarà l’economia circular mirant què fan ara les empreses en matèria de sostenibilitat i farà propostes per millorar aquestes accions. Castellar impulsarà la formació per fomentar l’ecodisseny i l’economia circular a la indústria i l’indústria 4.0. Finalment, Barberà farà programes de suport a la implamentació de les operacions dissenyades en el marc de l’indústria.

En el seu conjunt, aquest projecte supramunicipal té un cost de 3,1 milions d’euros. D’aquests, 1,5 milions d’euros els aporten els fons europeus, mentre que la resta la Generalitat de Catalunya. En la presentació dels projectes, aquest dimecres al Saló del Teatre Principal, hi han assistit representants dels municipis i les institucions participants.

Comentaris
To Top