Ciutat

Les àrees de ‘Petó i adeu’ ja es comencen a veure pel Centre

Les zones per deixar els nens a l’escola prenen forma al Centre

La zona de 'Petó i adeu' al carrer de la Indústria / A.P.

Aquests dies l’Ajuntament està pintant les àrees de ‘Petó i adeu‘ a l’entorn de tres escoles del Centre. Es tracta d’espais d’aparcament de zona blava o càrrega i descàrrega que a les hores d’entrada i sortida de les escoles serviran perquè les famílies puguin deixar els nens i nenes a les escoles sense haver de baixar del cotxe. L’objectiu és que el ‘Petó i adeu’ funcioni com una parada de taxi, on arribes, baixes i te’n vas. Els horaris en què funcionarà s’han adaptat als d’entrada i sortida de les tres escoles on s’ha començat a implementar, i el consistori no descarta ampliar aquestes àrees en altres punts de la ciutat.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, va explicar al D.S. que s’estudia posar-ne al voltant d’escoles situades en carrers “estrets” o bé a la sortida de l’Escola Calvet d’Estrella, a Ca n’Oriac, per exemple.

Sagrada Família

Al carrer de la Indústria, davant de la Sagrada Família, l’àrea ja està pintada i un cartell indica els horaris en què les 5 places d’aparcament senyalitzades de verd i vermell funcionaran com a tal o com a zona blava. En aquest cas, el ‘Petó i adeu’ funcionarà de 8h a 9h al matí, de 12:55h a 13:10h i de 15:15 a 15:30h al migdia, i a la tarda de 17:25h a 17:40h, amb una parada màxima autoritzada de 2 minuts.

Fotos: A.P.

Escola del Carme

A l’escola del Carme, l’àrea de ‘Petó i adeu’ més propera és just davant la nova sortida de l’escola pel carrer de Josep Renom, on hi ha quatre places. També n’hi haurà 5 a Capmany i 6 repartides en dos blocs de tres al carrer de Garcilaso. En aquest cas l’horari serà de 8h a 9h del matí, de 12:45h a 13:30h i de 15:15h a 15:45h al migdia i de 17:15h a 18h a la tarda.

Escola Pia

La tercera i última escola on es marcarà una zona de ‘Petó i adéu’ és a l’Escola Pia. S’ha destinat un espai a aquesta pintura al carrer de l’Estrella, a la porta lateral de l’escola, i està previst que se’n pinti un altre al carrer de Cormomines cantonada Escola Pia. Al carrer de l’Estrella l’horari del ‘Petó i adéu’ serà de 8h a 9h, de 12:55h a 13:10h al matí i de 15:15h a 15:30h i de 17:25h a 17:40h a la tarda. Per aquestes situacions s’autoritza una parada d’un minut.

Comentaris
To Top