Oci i cultura

Els jocs de taula seran els protagonistes del cap de setmana a la Fira

Dos dels assistents, jugant una partida / Óscar Espinosa

Grups d’amics, famílies, nens, experts i creadors es congregaran al llarg d’aquest cap de setmana a Jokos, a la Fira de Sabadell. Aquest esdeveniment compta amb expositors de internacionals i d’Espanya, i oferirà novetats del món dels jocs de taula, conferències i hores de joc pels apassionats d’aquests.

A les 10.00 h d’aquest matí, desenes de persones ja esperaven a que s’obrís les portes del recinte. La inauguració s’ha endarrerit uns minuts per problemes tècnics, però un cop solucionats, els visitants han començat a gaudir de l’exposició i de les probes de joc presents al recinte.

La Mercè i el Jordi són una parella aficionada als jocs de taula. “El tema de les miniatures no ens agrada tant, però els jocs llargs de daus i cartes, si”, deia ella. “Hem visitat altres fires com el DAU i aquesta té bona pinta, tot i el retard”, explicava el Jordi. Darrere d’ells, un grup de 10 amics jugaven al Star Wars: Imperial Assault, un joc de miniatures inspirat en la saga. “Som jugadors habituals i el normalment juguem a jocs col·laboratius”, deia l’Oriol, un dels 10.

“Cada cop hi ha més gent que juga i que incorpora el joc al seu temps de cultura”, deia Oriol Comas, organitzador de DAU i Jugar per Jugar. “Cada any aquestes fires van creixent, el DAU en la seva primera edició va comptar amb 3.000 persones, l’any passat van ser 22.000”, explicava l’organitzador de DAU que afegia què, “jugar és una activitat social i familiar molt barata”.

Els jocs de demà

La fira és un bon espai on poder mostrar al públic noves opcions per jugar. Alguns creadors testejaran i mostraran els seus jocs als assistents i als creadors. “És una bona oportunitat per mostrar els jocs de demà”, explicava Joan Pons de Ludo Catalunya.

El Marc, el Cere i el Víctor són tres creadors de videojocs. Aquest matí, tots tres estaven fent un playtesting dels seus respectius jocs de taula. El joc del Cere és L’”¡Arre Unicornio!”, que actualment està desenvolupant conjuntament amb el seu soci, i que estan finançant a través d’una campanya de Crowdfounding a Verkami. Els altres experts han jugat una partida amb ell, per poder fer un feedback i trobar defectes i punts forts al joc.

“Probes i fallen molt”, explicava el Víctor que avui provava el seu joc, “Wu XNG”. “Si funciona amb els amics has de provar fora, perquè sempre hi haurà algú que trobi un defecte”, deia el Cere. Tots tres coincidien en que el fonamental d’un joc de taula són les instruccions. “Si no tens unes instruccions, no tens un joc; jugar és voluntari i tothom accepta les regles”, explicava el Cere.

L’esdeveniment s’allargarà fins a la tarda de diumenge, i comptarà amb diferents tornejos, conferències, playtesting i playjams. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Comentaris
To Top