Ciutat

Primera mort arran d’un accident de patinet elèctric

Primera víctima mortal com a resultat d’un accident amb patinet elèctric a Sabadell. La nit del dimarts 23 va morir a l’hospital Parc Taulí Belén Portero, la dona que va ser atropellada per un camió fa dues setmanes a l’encreuament entre la carretera de Prats i la Gran Via.

Portero, veïna de Campoamor, no ha pogut superar les conseqüències del politraumatisme provocat per l’accident amb el vehicle de gran tonatge, que l’havia deixat a la unitat de cures intensives (UCI) del centre hospitalari sabadellenc des del passat 9 d’octubre.

La mort de Portero suposa un abans i un després en les tragèdies relacionades amb la mobilitat a la ciutat: és el primer cas registrat en què una persona que viatjava amb un patinet elèctric perd la vida a causa d’un accident de trànsit.

Absència de normes

L’accident mortal reobre el debat sobre l’absència d’una normativa municipal en relació amb els patinets i altres ginys elèctrics, que sí que existeix en altres grans poblacions com Barcelona, una de les primeres ciutats a Europa a crear un marc legal per a aquest tipus de transport urbà. L’Ajuntament apunta a la modificació de l’Ordenança de Circulació i també estudia restringir els espais de circulació per a aquests ginys.

Des de l’entitat Protegim els vianants exigeixen que, a banda de crear una normativa en relació amb aquests ginys, es limiti la velocitat a 30 km/h en tot l’àmbit urbà. “Si la velocitat hagués estat menor, ens trobaríem amb una situació diferent”, exposen des de l’entitat a aquest diari.

Què va passar?

Minuts abans de dos quarts de cinc de la tarda del passat 9 d’octubre, Portero va creuar el pas de vianants entre la carretera de Prats de Lluçanès amb el carrer d’Antoni Forrellad, a la frontera entre els barris de Torreguitart i Can Puiggener. Just a l’encreuament va ser atropellada per un camió de gran tonatge que, segons testimonis presencials, tenia el semàfor en verd i anava a una velocitat adequada.

Immediatament després de l’accident, la víctima va ser traslladada al Parc Taulí, on va ser atesa per la unitat de politraumàutics. Posteriorment va passar a l’UCI, segons ha explicat el centre hospitalari. L’accident encara es troba sota investigació als Jutjats de Sabadell i encara no han transcendit quines van ser les circumstàncies exactes del xoc mortal.

Comentaris
To Top