Publicitat
Ciutat

Festa d'esplais per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Aquest dissabte se celebra del Dia Universal dels Drets dels Infants

Fsta d'esplais a la plaça Dr. Robert l'any passat /LLUÍS FRANCO

Sabadell celebrarà aquest dissabte el Dia Universal dels Drets dels Infants i el que va ser l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, per part de 20 països, membres de Nacions Unides, a excepció de Somàlia i els Estats-Units. Des d'aleshores que cada any es dedica un dia a recordar que els nens i nenes tenen una llei internacional "jurídicament vinculant", que vetllapels seus drets civils, econòmics, polítics i socials.

A la nostra ciutat aquest recordatori es tradueix en una festa on hi participen el Moviment d'Esplais del Vallès, el Moviment de Centres d'Esplai Cristiana Catalans, la Fundació Pere Tarrés i l'Ajuntament de Sabadell.

L'acte central de la festa es farà dissabte a les 12.30 a la plaça Dr. Robert, amb la lectura del manifest a càrrec d'infants d'esplais de la ciutat. Abans però és celebrarà una Gimcana dels drets dels infants amb diferents tallers i jocs. Després de la lectura del manifest hi haurà un espectacle infantil "Animació per la mainada...i més grandets" a càrrec de Jaume Barri.

A la mateixa plaça, a la tarda hi haurà més activitats i tallers adreçats als infants dels esplais i la jornada es clourà amb un espectacle d'animació familiar obert a tothom.

Per la seva banda, el Moviment d'Esplais del Vallès, organitzen una jornada de treball al Parc Catalunya. A partir de les 17 hores hi haurà una trobada d'esplais que formen part d'aquest movimient amb la finalitat de reivindicar el Dia Universal dels Drets dels Infants.

El regidor de Cicles de Vida de l'Ajuntament, Miquel Soler ha recordat les diverses actuacions que des del govern local s'està fent en aquest camp, com la constitució del Consell de la Infància (el passat mes de juny), o la participació en el Festival Internacional de les Arts pels més petits que s'està celebrant a la Sala Miguel Hernández fins al 25 de novembre. Soler, ha destacat el reconeixement per part de l'UNICEF de Sabadell com a "Ciutat amiga de la Infància", un segell que li serà lliurat a la ciutat el pròxim 27 de novembre a la ciutat d'Oviedo.

Jordi Coll Pasqual, membre del Moviment d'Esplais Cristiana de Catalunya, ha parlat d'una de les activitats  que tindran lloc dissabte vinent en el marc del Dia Internacional dels Drets de l'infant, "hi haurà una ludoteca amb jocs bàsics per als més petits, que treballaran els Drets dels Infants, a partir del conte del 'Petit Príncep', a la plaça Dr. Robert".

Ainoa Santiago Balades, del Moviment d'Esplais del Vallès, ha destacat la redacció de la Carta dels Drets de l'Infant que es farà conjuntament amb els nens i nenes dels esplais i la trobada, a la tarda de tots els esplais  del moviment al Parc Catalunya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top