Ciutat

Sabadell celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants

Un menor juga en una activitat de l'esdeveniment / Lluís Franco

Sabadell rebrà en uns dies el títol de Ciutat Amiga de la Infància per part de L’UNICEF. Avui, amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, s’ha celebrat una jornada plena d’activitats i tallers pels més menuts a la plaça del Doctor Robert, i una trobada d’alguns esplais del Moviment d’Esplais del Vallès al Parc de Catalunya.

Els actes han començat cap a les 11.00 h del matí. Els menors que han participat a l’acte, han gaudit d’una gimcana i diferents tallers on s’han treballat drets com la identitat, la Salut i la llibertat d’expressió. Jaume Barri ha ofert una actuació d’animació infantil, i, posteriorment, nens de diferents esplais han llegit un manifest per recordar que encara hi ha indrets del món, on els menors pateixen situacions de desprotecció. “Són explotats i no compten amb una família, comunitat o institucions que els cuidin”, deia un dels menors.

Tot i que els actes a la plaça del Doctor Robert s’havien d’allargar fins a la tarda, la pluja ha provocat que el tancament de la jornada no s’hagi dut a terme. Tot i així, el Moviment d’Esplais del Vallès ha desenvolupat l’activitat programada al Parc de Catalunya.

Quatre nens i nenes d’altres països han acudit a la trobada per explicar algunes situacions precàries que viuen. “Els hi han demanat ajuda als infants per enviar aquest missatge a altres nens i nenes perquè vegin les situacions que ells viuen i que reclamin més drets”, explicava l’Ainhoa Santiago, membre del Moviment d’Esplais del Vallès. Posteriorment, els nens s’han dividit en diferents grups per treballar drets com el de l’habitatge, la salut, a l’educació, i a ser escoltats.

Comentaris
To Top