Ciutat

El nou institut del sud de Sabadell funcionarà per projectes i tindrà un extra d’anglès

El solar del carrer Martí l'Humà que acollirà el nou institut / ÓSCAR ESPINOSA

El nou institut que s’inaugurarà el curs vinent al sud de Sabadell funcionarà per projectes -en lloc de la forma tradicional de fer classe, per matèries compartimentades i classes magistrals- i pretén ser un centre “familiar”, especialment durant els primers anys d’existència. “Volem que les famílies dels alumnes se sentin seu l’institut, per tal que el puguem definir entre tots plegats”, ha explicat aquest vespre la futura directora de l’equipament.

Aquests detalls s’han conegut en un acte celebrat al Centre Cívic de Sant Oleguer, on el departament d’Ensenyament, l’Ajuntament i la direcció del nou centre han detallat als veïns del barri com serà el nou institut. Un altre punt rellevant del nou centre -segons avança Ràdio Sabadell– és que oferirà quatre hores setmanals d’anglès, una més que el que és habitual als centres catalans: de fet, han dit, algunes de les classes d’Educació Física o de Plàstica es cursaran en aquest idioma.

La direcció del nou institut ha destacat que volen treballar des de totes les matèries l’educació socioemocional, i que dedicaran mitja hora setmanal a treballar la relaxació i l’autoconeixement dels alumnes. Una altra mitja hora estarà centrada a celebrar una assemblea entre els estudiants, que no estudiaran amb llibres sinó a través de chromebooks. L’horari serà de 8 h a 14.30 h.

Començaran a barracons

Com ja s’havia anunciat, els alumnes del nou institut s’instal·laran a barracons provisionals. El setembre començaran dues línies de primer d’ESO, amb 30 alumnes per aula. Els barracons se situaran a un solar del carrer Fra Luis de León, molt proper a l’escola Amadeu Vives, i comptaran amb dues aules de tutoria, dues de desdoblament i dos tallers polivalents. Pel que fa a les classes d’Educació Física, s’estan fent les festions perquè es puguin fer al pavelló municipal més proper.

El sud de Sabadell tindrà un nou institut públic per al curs vinent

Comentaris
To Top