Ciutat

El sud de Sabadell tindrà un nou institut públic per al curs vinent

Ocuparà l’espai que ocupaven les antigues cotxeres de la TUS, al creuament entre la carretera de Barcelona i el carrer Martí l’Humà

El solar del carrer Martí l'Humà que acollirà el nou institut / ÓSCAR ESPINOSA

L’espai que ocupaven les antigues cotxeres de la TUS -al creuament entre la carretera de Barcelona i el carrer Martí l’Humà- acollirà a partir del curs vinent un nou institut, que donarà servei al barri de l’Eixample i la zona sud de Sabadell. El projecte busca equilibrar la oferta entre centres de secundària públics i privats a la zona, i començarà a funcionar aquest mateix setembre, amb dues línies de primer d’ESO.

“L’acord s’ha pres després de valorar, a proposta de la Taula de planificació escolar integrada per la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell, la gran demanda d’ensenyament secundari (ESO) a la zona Sud”, ha explicat Jesús Viñas, director de Serveis Territorials al Vallès Occidental. L’Institut tindrà adscrit com a prioritari l’alumnat de les escoles públiques de la zona: Amadeu Vives, Joaquim Blume, Espronceda, Sallarès i Pla i La Romànica.

Segons ha pogut confirmar el D.S., el nou institut se situarà espai provisional mentre durin les obres del nou edifici. Els alumnes estaran en barracons, que se situaran a un solar del carrer Fra Luis de León, molt proper a l’escola Amadeu Vives. El proper dia 20 de març a les 17h les famílies dels voltants estan convidades a una presentació del nou institut al centre cívic de Sant Oleguer.

Vista aèria del solar del carrer Martí l’Humà que acollirà el nou institut / GOOGLE MAPS

Comentaris
To Top