Publicitat
Ciutat

Les famílies de La Trama es mobilitzen per evitar que quatre germans d’alumnes quedin fora de P3

Les famílies de La Trama es mobilitzen per evitar que quatre germans d’alumnes quedin fora de P3

Façana de l'escola La Trama / GOOGLE MAPS

Quatre famílies de l’escola La Trama no tenen garantit poder escolaritzar els seus fills petits a la mateix centre que els seus germans. Enguany, hi ha 29 famílies de l’escola amb nens i nenes que començaran P3 el curs vinent, però la direcció de La Trama els va avisar dilluns que només s’obrirà una línia que -per l’actual ràtio- només contempla 25 places.

Els dos cursos anteriors, el departament d’Ensenyament va decidir obrir a La Trama dues línies de P3. “Això ha fet que s’acumulin els alumnes amb germans, i ara quatre famílies hauran de pagar una mala planificació”, explica la portaveu dels pares i mares afectats, Natalia Tierno. La Trama és una escola de les anomenades “de línia i mitja”: poden acollir una o dues línies noves de P3 segons les necessitats de cada any.

Les famílies ha constituit una comissió de pares i mares per reivindicar el dret de poder escolaritzar els fills a la mateixa escola que els seus germans. “Al gener, quan van fer el recompte de germans, ens van dir que posarien els recursos necessaris per a acollir un grup més extens, però ara ens diuen que Ensenyament no garanteix que totes les famílies tinguem plaça”, lamenta Tierno, que agraeix el suport de la direcció del centre. El regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga, ha fet un tuit “compartint la preocupació” dels afectats:

Pel moment, les famílies afectades han enviat correus electrònics a l’Ajuntament, a tots els grups polítics amb representació al ple, a la Síndica de Greuges i a la demarcació territorial del departament d’Ensenyament. “Demanem que no ens facin passar el calvari de no saber si podrem portar tots els nostres fills a la mateixa escola”, demana Tierno.

Els afectats han convocat una concentració per protestar contra aquesta situació demà dijous al vespre, sota el lema “Els germans de La Trama es queden a la Trama”. 

Publicitat
Comentaris
To Top