Ciutat

Un bri d’esperança al Front Republicà, entre la decepció pels resultats

El partit no aconsegueix cap escó, i obté pitjors resultats que VOX i el PP a Sabadell

Simpatitzants del Front Republicà, segueixen aquest diumenge les eleccions al bar La República de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Al bar La República, els nervis creixen a mesura que passen els minuts i les dretes guanyen escons al Congrés. Els apoderats i simpatitzants del Front Republicà s’han citat en aquest local del Centre per seguir els resultats de les eleccions generals d’aquest 28 d’abril. I la nit no va bé. Els únics moments d’alegria, molt puntuals, arriben quan Bildu EH guanya algun diputat. En l’àmbit sabadellenc, decepció absoluta i només un bri d’esperança: Ciutadans, PP i VOX no sumen més que l’any 2016.

El Front Republicà, amb tres candidats locals entre els deu primers membres de la llista electoral, no ha obtingut bons resultats a Sabadell. Més de 3.000 vots amb el 88% escrutat. Per sota del Partit Popular (4.346) i, el més dolorós pels militants, VOX (4.016). En l’àmbit català, es repeteix la mateixa situació: el Front es queda sense representació; i les dretes aconsegueixen escons a Catalunya.

Els primers sondeigs indicaven que Albano Dante Fachin aconseguiria un seient, i entre els militants sabadellencs hi havia esperança. “No hem tingut ajuda dels mitjans ni diners”, diu la Laura, “si traiem un escó ja estarà prou bé”. A mesura que avança l’escrutini però, la sensació és una altra: tristor, nervis i enuig. “Que entri així VOX és increïble. És l’antipartit!”, opina. “VOX per sobre nostre!”, exclama un altre apoderat, el Josep, mirant els resultats a Sabadell.

Joves simpatitzants del Front, seguint els resultats en l’àmbit català / VICTÒRIA ROVIRA

El sentiment de ràbia és més gran a causa de les situacions que han viscut amb VOX els apoderats del Front aquest diumenge. “Han tapat un cartell de l’1-O que hi havia a l’entrada de l’Escola Industrial i han demanat que vingués la policia”, explica un jove apoderat, “També han denunciat que no hi havia paperetes seves, però les havien tret ells mateixos de la cabina”. Una jove fins i tot parla de situacions de masclisme amb simpatitzants del partit d’ultradreta.

Positivisme

“Pel Front Republicà ha estat un desastre. Però almenys les dretes no sumen al Congrés… I espero que el PSOE no pacti amb Ciutadans”, comenta el Joaquim, que intenta treure alguna cosa positiva de tot plegat. “El PP ha caigut molt… Però és que s’ho ha emportat tot VOX!”, comenta un jove, sorprès dels resultats de l’ultradreta arreu de l’estat. L’Alejandro, el coordinador del partit al Vallès, amb prop del 90% escrutat, no creu que el Front Republicà entri al Congrés. Però no defalleix: “hem fet una bona campanya”, diu.

Comentaris
To Top