Ciutat

El 39è Concurs Literari Joan Oliver s’afegeix a l’Any Colla de Sabadell

Els guanyadors del certamen / CEDIDA

El Casal Pere Quart va acollir ahir l’entrega dels guardons del 39è Concurs Literari Joan Oliver, que en l’edició d’enguany va sumar-se a les celebracions de l’Any Colla de Sabadell. Oliver -també conegut pel pseudònim Pere Quart- va ser un dels principals impulsors del célebre grup d’intel·lectuals sabadellencs, i durant l’acte d’ahir els alumnes de l’Institut Les Termes van glosar i rememorar la seva figura.

El certamen està dirigit a nois i noies d’11 a 18 anys, i s’inclou dins el programa Ciutat i Escola. Aquest any, s’han presentat un total de 154 treballs: 90 en la modalitat de prosa i 64 de poesia. El tema de les obres era lliure. El Concurs Literari Joan Oliver atorga un total de 18 premis, dividits en tres categories d’edat: una primera per als nascuts els anys 2007 i 2008, una segona per als nascuts el 2004, 2005 i 2006 i una tercera per als joves que van néixer el 2001, 2002 i 2003.

Per a cada categoria s’atorguen 3 premis: un primer premi de 200 € i dos accèssits de 130 € cadascun. La meitat del guardó es fa efectiu amb un taló bancari i l’altra meitat en l’import equivalent en llibres. Així mateix, s’editarà una publicació amb les obres premiades. El jurat del certamen està format pels escriptors Anna Cabeza, Josep Mª Ripoll i Roc Casagran, i les professores Carme Martí i Josefina Sabartés, representant també d’Òmnium Cultural.

Els guanyadors són:

CATEGORIA A (11 i 12 anys)

PROSA

– Accèssit: L’aventura al món del dinosaures. Guillem Pérez Palacios.

– Accèssit: Què passaria si el món fos ximple? Juan Carlos Melgares Saiz.

– 1r premi: El cicle de Claigua. Marta Aragon Martínez.

POESIA

– Accèssit: Pensaments. Emma Garcia Martínez.

– Accèssit: Futur, esperança. Antoni Ferrer Martí.

– 1r premi: Patiment. Judit Rovira Lopez.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

CATEGORIA B (13, 14 i 15 anys)

PROSA

– Accèssit: Saltirons. Marçal Armengol Romero.

– Accèssit: Somni o realitat? Meritxell Torres Calvet.

– 1r premi: Ambulants. Maria Macià i Pena.

POESIA

– Accèssit: Brota, primavera. Abril Castanyer Marmol.

– Accèssit: La moneda. Mateu Colomer Saus.

– 1r premi: La meva habitació. Ot Bretones Muñoz.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

CATEGORIA C (16, 17 i 18 anys)

PROSA

Accèssit: Llibreta per a mussols. Núria Franco Darna.

Accèssit: L’havien advertit. Irene Vives Moles.

1r premi. Fils d’or. Ivet Bagan Costa.

POESIA

Accèssit: Perdó – Carta d’un alumne. Roque Salavert Otal.

Accèssit: Llum. Irene Pola Romeo.

1r premi: Ni una més. Miriam Pastor Gubianes.

Comentaris
To Top