Ciutat

Ciutadans sotmetrà a votació de l’Ajuntament la retirada de la pancarta ‘Llibertat presos polítics’

Pancarta 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

“Ha passat un mes de la investidura de Marta Farrés com a alcaldessa i encara continua havent-hi la pancarta [Llibertat presos polítics] a la façana de l’Ajuntament”, ha dit el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, aquest dilluns en roda de premsa. Quan “a Espanya no hi ha presos polítics”, ha afegit. Veient que el nou govern de Sabadell manté aquesta pancarta a la façana principal del consistori, la formació taronja sotmetrà a votació de la propera Junta de Portaveus, el 23 de juliol, si retirar-la o no. També es tractaran els llaços grocs i les estelades penjades a l’espai públic. Ho faran en aquest òrgan perquè és on volen tractar els temes que no són exclusius del municipi.

Pel regidor de Cs, mantenint la pancarta “s’està comprant el relat independentista que Espanya no és una democràcia i que hi ha presos polítics”, cosa que nega. En el text que presentaran a la resta de formacions proposen instar l’alcaldessa a complir la legalitat, fent referència a la sentència del TSJC sobre la simbologia partidista. Si no es retira continuaran mantenint la negativa a reunir-se de forma bilateral amb el govern, tal com van anunciar fa uns dies, i estudiaran jurídicament els passos que puguin emprendre. Sobre el primer mes d’alcaldia de Farrés, Ciutadans espera “que es defineixi”, amb temes com aquest.

Un lloc preferent pel rei

En la mateixa moció Ciutadans insta el govern local a situar en un lloc “preferent” del saló de plens la imatge del rei, que ara està en el lateral de la paret al darrere del públic assistent. Pel partit constitucionalista es tracta, en realitat, de complir amb l’article 85.2 del reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals. Segons Adrián Hernández, la moció servirà per reclamar “el compliment de tota la legalitat, també aquella que exigeix que la figura del cap d’estat estigui situada en un lloc preferent de la sala de plens”, alhora que permetrà “definir” el paper de tots els altres partits amb representació municipal.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top