Ciutat

Denuncien Correus per l’acumulació de 6.500 notificacions

El sindicat CGT sol·licita a la Fiscalia de Sabadell que obri una investigació contra l’ens públic pels retards en el repartiment de cartes certificades

Imatge d'arxiu d'un treballador de Correus amb notificacions a les mans / VICTÒRIA ROVIRA

Prop de 6.500 notificacions administratives provinents d’organismes públics s’estarien acumulant a les dependències de Correus a Sabadell des de fa setmanes. Aquesta situació s’estaria donant des de mitjans d’agost, concretament, a la unitat de repartiment 4 de la ciutat, situada al carrer de Guadarrama (Ca n’Oriac). Així ho assegura el sindicat CGT, que el passat 30 d’agost va denunciar l’empresa per incomplir, presumptament, els requisits legals d’aquestes cartes certificades.

Mitjançant un escrit tramès als jutjats de Sabadell, al qual ha tingut accés el D.S., la CGT sol·licita a la Fiscalia que investigui si Correus està incomplint la llei 39/2015. Aquesta norma estableix que els enviaments certificats s’han d’entregar en mà i sota firma; i que en cas que el carter no trobés l’interessat o una persona major de catorze anys que visqués al domicili, s’hauria de fer un segon intent en un període màxim de tres dies. Aquest darrer punt, segons el sindicat, no s’estaria complint, ja que segons alguns treballadors hi ha notificacions sense repartir de més d’un mes enrere.

Manca de personal

Per al sindicat, l’acumulació de notificacions “suposa un greu perjudici tant per als ciutadans com per les mateixes administracions afectades” i que els retards en el repartiment “venen determinats per la manca de personal per realitzar aquesta feina”. Segons la CGT, durant diversos mesos –i en especial durant el període estival– la plantilla reservada al repartiment de notificacions s’hauria reduït a la meitat. “Aquesta situació, a més de perjudicar a ciutadans i administracions, empitjora greument les condicions laborals del personal dedicat al repartiment d’aquests enviaments, i és molt preocupant l’increment de la sinistralitat i les situacions d’estrès entre el col·lectiu de treballadors”, afegeix el sindicat en la seva denúncia.

Comentaris
To Top