Publicitat
Ciutat

Queixes pel servei de Correus aquest estiu

Veïns de Sabadell i el sindicat CGT denuncien retards en el repartiments i manca de carters

Un carret de Correus durant un repartiment a Sabadell / V. ROVIRA

Se n’han queixat veïns de Les Termes, Els Merinals i Gràcia: a l’estiu, hi ha menys carters i el correu tarda setmanes a arribar. “Hem estat quinze dies sense rebre el correu”, comenta per telèfon un lector del barri de Gràcia, “si és publicitat no passa res, però i si hem de rebre cartes importants?”.

També la Confederació General del Treball (CGT) ha denunciat la situació. En un comunicat, el sindicat assegura que “no hi ha personal suficient per a portar a terme les tasques de repartiment”, i que a la manca de plantilla s’hi suma “un elevat percentatge de personal amb baixa mèdica, en part degut a l’excessiva càrrega de feina fruit de dues campanyes electorals amb poc més d’un mes de diferència” i l’inici del període vacacional.

Per a la CGT, “la pretesa qualitat del servei publicitada per Correus no es correspon amb la realitat”, ja que l’empresa no hauria planificat un suplement a la contractació en aquestes dates. Per paliar el dèficit de personal durant l’estiu, denuncien, Correus “carrega els carters amb una zona de repartiment més gran, fet que afecta a un desgast físic més gran dels empleats”, a més “d’un rendiment evidentment menor, ja que es treballa en zones que no són habituals”.

El sindicat considera que, en comptes de carregar els treballadors amb més feina, caldria contractar carters a l’estiu. “La situació és incomprensible, especialment quan Correus reconeix a la seva pàgina oficial que ha obtingut beneficis i segueix un camí ascendent en aquest sentit”, apunten. Segons va informar l’ACN, Correus va guanyar 50,8 milions d’euros el primer semestre d’aquest 2019. Vuit vegades més que l’any anterior.

En aquest sentit, la CGT assegura, que l’empresa està prioritzant “enviaments que reporten beneficis econòmics en detriment de les comunicacions postals de caràcter públic”. “Ens sembla absurd donar prioritat a una carcassa de mòbil mitjançant un enviament ‘urgent’ davant una citació mèdica al Taulí, per exemple”, afegeixen des del sindicat. Segons l’estudi ‘Hàbits de Consum a Catalunya i coneixement del drets com a consumidors’, impulsat per l’Agència Catalana del Consum (ACC), un 9,4% dels catalans compra per Internet més d’un cop a la setmana.

Publicitat
Comentaris
To Top