Publicitat
Esports

Óscar Salguero tornarà a lluitar per l'or en el Mundial de Londres

Óscar Salguero, davant del Club Natació Sabadell / Ll. Franco

El nedador sabadellenc Óscar Salguero afronta el Mundial de natació adaptada de Londres amb la màxima ambició i l'objectiu de reeditar el títol que va aconseguir el 2017 a Mèxic. Ara, però, hi trobarà més dificultats. Així ho explica en una entrevista a Diari de Sabadell abans de la competició. El seu gran dia serà diumenge amb els 100 metres braça, prova en què ha aconseguit el famós triplet: or olímpic, Mundial i Europeu.

Com arriba a aquesta cita mundialista? Molt fort i amb moltes ganes. A la concentració de Sierra Nevada vam treballar intensament i els entrenaments al CAR de Sant Cugat han servit per confirmar les bones sensacions.

Quan un ja ho ha guanyat tot, es fa difícil mentalitzar-se i plantejar-se objectius? No és difícil perquè soc ambiciós i sempre en vull més. Els objectius mai s’acaben. Una motivació a Londres serà la dificultat de guanyar perquè hi competeix el nedador rus Andrei Kalina, que estava sancionat pel tema del dopatge i no va poder participar en l’anterior. És un gran rival i, de fet, ell ara té el rècord del món i és el favorit.

Publicitat

Precisament es va parlar del rècord mundial com un dels reptes. Ho veu possible? Penso que és massa aviat. El vaig aconseguir en el torneig Ciutat de Pozuelo, però en piscina curta. En la llarga és molt més complicat. En aquest moment no és la meva prioritat, però sí que buscaré millorar la meva marca personal. Serà vital per aspirar a l’or.

Ara el Mundial, però el cap ja pensa en Tòquio 2020, oi? Londres és com un test previ perquè hi seran els millors i segurament ens tornarem a trobar als Jocs l’any que ve. Guanyar l’or olímpic és el gran repte de qualsevol esportista.

Per cert, no va presentar l'expedient a l'última edició de la Festa de l'Esport, però encara hi pensa? Sens dubte. Sempre he dit que em faria moltíssima il·lusió el reconeixement de la meva ciutat. L'any passat no m'hi vaig presentar perquè estava dolgut pel que havia passat en l'edició anterior. Però crec que han canviat algunes coses i ara m'ho torno a plantejar. Només demano que es valori pels mèrits esportius, res més.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top