Ciutat

La Junta de Portaveus ajorna el ple de l’1-O vint-i-quatre hores

Els grups municipals acorden en una Junta de Portaveus Extraordinària ajornar 24 hores la celebració del plenari

El ple municipal d'aquest juliol / ÓSCAR ESPINOSA

La Junta de Portaveus Extraordinària d’aquest divendres ha acordat ajornar el ple ordinari de l’1 d’octubre vint-i-quatre hores, fins al dimecres 2 a les 17 h. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ho considera un “gest per rebaixar la tensió”, perquè “si no, entrem en un risc innecessari”, en un dia “que té impacte per a la ciutat”. Per norma general, en aquest nou mandat, el ple se celebra el primer dimarts de cada mes a les 17 h.

Tot i això, Farrés insta la resta de forces de l’Ajuntament a posar el seu gra de sorra per calmar la situació. “No és un tema d’un sol grup”, ha dit.

En els darrers dies, ERC, la Crida i Junts per Sabadell ja van proposar canviar la data del ple per la significació que té per al món independentista. Ahir mateix, des del govern municipal apuntaven que s’havia proposat fer el ple al matí, de manera que segons l’alcaldessa, “no hauria passat res”, perquè així no es generaven conflictes amb aspectes burocràtics que ja estaven previstos amb data 1 d’octubre i ara es canviaran.

ERC: “Valorem que s’imposi la realitat”

El portaveu del grup municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha valorat positivament el canvi de data del ple per “no contribuir a normalitzar la situació”. Els republicans han explicat en roda de premsa que abans de saber que s’ajornaria la sessió ja havien acordat no participar-hi, renunciant a les retribucions pertinents per assistència al ple.

Fernàndez creu que la decisió contribuirà a “destensar” la tensió que respira aquests dies la ciutat, que a parer seu, “no ens podem permetre”.

Junts per Sabadell: “Fem compatible el dia a dia amb les reivindicacions”

Des de Junts per Sabadell, la seva portaveu, Lourdes Ciuró, celebra que amb aquesta decisió “fem compatible treballar pel dia a dia i les legítimes reivindicacions de llibertat i denúncia de la repressió”. Ciuró ha proposat que l’alcaldessa, Marta Farrés, rebi institucionalment les entitats sobiranistes si també els sembla oportú, no necessàriament l’1 d’octubre.

Crida per Sabadell: “El govern és insensible al malestar general”

A la Crida per Sabadell celebren el canvi de dia, que qualifiquen de “rectificació” del govern local. Pels anticapitalistes “és preocupant que aquest govern no sigui capaç de prendre decisions correctes si no és sota la pressió popular”. I, en un missatge a Twitter, asseguren que des de dilluns l’executiu “s’ha mostrat completament allunyat i insensible al malestar general davant les actuacions policials i judicials plenes d’irregularitats fruit d’una estratègia de criminalització”.

Ciutadans: “És un precedent perillós”

Per contra, a Ciutadans no ha agradat la decisió perquè creuen que Farrés ha cedit “a les pressions dels independentistes”. El seu portaveu al ple, Adrián Hernández, apunta en un comunicat que el canvi de data “és un precedent perillós” i lamenta que “no es pugui realitzar un ple amb normalitat democràtica, quan aquest dia els treballadors acudiran a les seves ocupacions i els autònoms continuaran havent d’aixecar els seus negocis”.

Podem: “No volem que al ple es repeteixi la mateixa situació que al Parlament”

La segona tinenta d’alcaldessa i portaveu del grup municipal de Podem, Marta Morell, aplaudeix el canvi de dia per un tema de seguretat. Morell ha dit en roda de premsa que “no volem que al ple es repeteixi la mateixa situació que al Parlament”, on ahir hi va haver una picabaralla verbal entre independentistes i constitucionalistes.

Comentaris
To Top