Ciutat

Tornen a incendiar un pis dels Merinals pendent d’enderroc

Per cinquè cop en poc més d’un mes, s’ha tornat a incendiar aparentment de forma intencionada un pis dels Merinals pendents d’enderrocar i, per tant, desallotjats. En aquest cas, ha estat el primer pis del carrer de la Palma, 59, on, segons els Bombers, haurien cremat mobles i papers. Tres dotacions de bombers han pogut sufocar el foc. Segons diversos testimonis oculars, un parell d’adolescents haurien escalat al pis per la canonada del gas, amb l’ajuda d’una cadira, han trencat un vidre i han pogut entrar a l’immoble.

/ Cedida

“Ens tornem a reiterar, això s’ha d’acabar urgentment”, diu Francisco García, president de l’Associació de Veïns dels Merinals.

No és el primer cop. En total, des de l’entitat veïnal, han comptabilitzat un total de deu incendis intencionats durant l’estiu, cinc d’ells a l’interior d’aquests immobles pendents d’enderroc. Deu, més els que la propia actuació veïnal ha aconseguit aturar. “Ahir, un grup de 30 adolescents amb càmeres i ampolles de cervesa van intentar entrar al bloc 45“, explica García, però els veïns ràpidament van alertar els serveis de seguretat.

Des de la Comissió d’Afectats per Aluminosi d’aquest mateix barri i l’associació veïnal reclamen una actuació immediata de l’Agència de l’Habitatge per avançar l’enderroc d’aquests blocs, i evitar “més delinqüència”.

Comentaris
To Top