Ciutat

Pas definitiu per cedir a Mañero el subsol del solar de la Via Massagué per poder-hi fer un pàrquing

El solar en qüestió a la via Massagué, 16 / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell cedirà a l’empresa constructora Mañero el subsol del solar buit que hi ha a la Via Massagué, just davant de l’església de La Puríssima, perquè s’hi pugui construir un aparcament soterrat. L’objectiu és permetre tirar endavant l’edificació d’un nou bloc de pisos, que d’acord amb el que està establert per normativa, ha de dur atribuït un nombre concret de places de pàrquing.

És per aquest motiu que aquest dimarts es durà a ple l’aprovació definitiva del plec de clàusules reguladores de la concessió administrativa de domini públic per a la construcció i utilització privativa del subsol d’aquest espai, que es troba entre la Via Massagué i el Raval de Dins. Concretament, l’aprovació ha de permetre a l’empresa constructora explotar l’aparcament soterrat.

La situació es dona perquè, d’acord amb la construcció prevista d’habitatges, es requeriria un volum d’aparcaments que suposaria crear dues plantes subterrànies corresponents al pàrquing de la finca.

No obstant això, aquesta parcel·la no disposa de la capacitat de fondària per construir-hi, de manera que s’ha hagut de buscar un altre mecanisme per encabir les places requerides per normativa. Per aquest motiu, s’ha optat per aprofitar també l’espai que correspondria a la plaça que es generarà entre els dos blocs de pisos que es construiran, i que connectaran les dues vies.

Cessió a llarg termini

Aquest espai, que seria de titularitat municipal inclòs el subsol, quedaria cedit, si així s’aprova finalment, a la constructora perquè l’exploti per a un termini de 40 anys. D’aquesta manera, es podria tirar endavant la promoció amb 12 habitatges i una vintena de places d’aparcament, que serien de titularitat privada, així com diversos locals que se situarien als baixos de l’edifici. A més, a l’espai públic que quedarà entre els dos edificis permetrà que els vianants vegin el traçat de l’antiga muralla.

Nous projectes per a un vell conegut de la Via de Massagué

Comentaris
To Top