Ciutat

El Taulí destina una planta al coronavirus

L'hospital Parc Taulí / LLUÍS FRANCO

L’hospital Parc Taulí es prepara per a un increment d’activitat relacionada amb nous casos de coronavirus que es poden registrar els propers dies a Sabadell. El centre ha estat el focus dels primers quatre casos registrats a la ciutat, tots ells professionals de l’hospital i de l’àrea de direcció, que evolucionen favorablement, si bé el Departament de Salut no dona dades de pacients del carrer.

A hores d’ara, l’hospital es troba en fase d’adaptació segons l’experiència que s’ha tingut en altres punts de l’Estat com Madrid o a altres països com Itàlia. D’aquesta manera, s’intenta aplicar el funcionament que s’ha dut a terme en altres hospitals per preparar-se per atendre els casos que vagin registrant-se.

En una reunió de direcció celebrada dimarts, es va acordar que d’entrada se suspenien totes les intervencions quirúrgiques programades al centre de dilluns a divendres, amb l’excepció de les oncològiques ni les diferides de traumatologia. De la mateixa manera, una de les decisions que s’ha pres és destinar la planta 9 a acollir els pacients possibles amb positiu de coronavirus.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

Es tracta, de fet, de la planta reservada per acollir pacients amb patologies infeccioses. Disposa de les condicions d’infraestructura i infermeria per tractar malalts amb aquesta condició, motiu pel qual s’ha optat, d’entrada, per aïllar mitja planta per als casos de Covid-19. No obstant això, aquesta previsió es pot veure alterada en cas que es registri un increment de casos a la ciutat, motiu pel qual no es descarta disposar de tota la planta per acollir casos vinculats amb el coronavirus.

El protocol d’actuació

Tan bon punt arriba un pacient amb un possible quadre de coronavirus, s’activa un protocol que arrenca amb l’anàlisi de la història clínica del pacient. Això permetrà veure si anteriorment havia patit alguna malaltia de tipus respiratori que pugui comptar amb una simptomatologia similar, per exemple.

Marta Navarro (Taulí): “Cal actuar amb tranquil·litat”

A partir d’aquí, se li pren una mostra per fer les analítiques corresponents, i si els indicadors fan pensar que es pot tractar d’un cas positiu, se’l deriva a un box d’aïllament preventiu, on pot estar-se en companyia d’una sola persona, evitant sempre col·locar dos pacients en una mateixa habitació. Fins ara, les analítiques s’enviaven a l’hospital Clínic de Barcelona, i l’acumulació de casos feia retardar l’obtenció de resultats de 12 a 24 hores, quan d’entrada hauria de ser de màxim 10. Des de dimarts, però, el Taulí també està habilitat per fer el procés de comprovació.

Des d’ahir, a més, la Generalitat i l’Ajuntament han passat de fase de prealerta a alerta per la situació del coronavirus, mentre que l’Organització Mundial de la Salut va qualificar a la tarda i per primer cop l’impacte del coronavirus com a pandèmia. El degoteig de suspensions d’actes públics i l’increment de mesures per prevenir actes massius són el preludi d’una fase en què s’espera un augment de casos arreu.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top