ESPORTS

El Sabadell fa el partit perfecte i goleja la Ponferradina (0-3)

Cau El Toralín amb gols de Juan Ibiza, Stoichkov i Edgar i les intervencions de Mackay

Els jugadors arlequinats celebren un dels gols a El Toralín / CEDIDA

Sublim. El Sabadell trenca la malastrugança del Toralín amb un partit perfecte i goleja la Ponferradina per confirmar la seva inèrcia positiva. Un gol matiner de Juan Ibiza ha encarrilat la primera victòria a domicili que han confirmat Stoichkov, amb un golàs, i Edgar Hernández en l’inici de la segona part. També ha estat clau l’actuació d’Ian Mackay, avortant els intents del seu exequip amb intervencions providencials en moments decisius. Aquest Sabadell comença a carburar.

Rotacions. Antonio Hidalgo ha fet molts canvis a l’onze en previsió de l’intens calendari que li espera al Sabadell la setmana que ve, però mantenint sempre el dibuix tàctic habitual. Fins a quatre jugadors titulars habituals com Aleix Coch, Victor Garcia, Undabarrena o Guruzeta s’han quedat a la banqueta. Óscar Rubio ha jugat pel carril dret mentre Héber Pena ha ocupat la banda esquerra en lloc de Josu. El doble pivot ha tingut el protagonisme d’Ángel Martínez i Adri Cuevas i també cal destacar la primera titularitat de la temporada d’Edgar Hernández després de la seva notable aportació contra el Leganés.

El partit ha tingut una arrencada electritzant, frenètica. En 10 minuts s’han succeït diverses ocasions. Ambdós equips han sortit amb gran energia. Ha avisat el Sabadell amb una rematada d’Heber Pena que ha salvat un defensa després d’una gran maniobra d’Stoichkov. El córner posterior ha acabat amb el 0-1. Acció d’estratègia que ha culminat Juan Ibiza amb un espectacular cop de cap, superant tot el sistema defensiu local. Imperial el mallorquí, que es reivindicava d’aquesta manera de la seva infortunada actuació de dijous passat. La rèplica local ha estat una gran internada de Rios Reina que ha avortat Mackay amb una sensacional intervenció. Encara no s’havia arribat al quart d’hora i Stoickkov ha pogut fer el 0-2 en un contracop que no ha pogut culminar.

Aquest ritme d’autèntica bogeria s’ha apaivagat amb el pas dels minuts. El conjunt arlequinat ha sabut alentir el joc i mantenir a ratlla una Ponferradina dominadora, però sense generar perill. En canvi, Héber ha protagonitzat una sensacional acció personal, superant fins a 4 rivals, però no ha pogut fer l’última passada a Stoickhov. Una primera part impecable arlequinada en tots els sentits. Semblava difícil millorar-ho, però l’equip d’Antonio Hidalgo ho ha aconseguit en un inici de segona part espectacular.

Només en 3 minuts màgics ha clavat la sentència. Primer amb una acció d’autèntic crac d’Stoichkov. Ha rebut una pilota llarga, ha aprofitat l’errada defensiva local per plantar-se davant Caro a qui ha superat amb una vaselina estratosfèrica. Amb una sang freda impressionant. Amb el rival tocat, la fe d’Óscar Rubio li ha permès arribar a una pilota que semblava perduda i la seva centrada ha trobat la mortífera rematada d’Edgar Hernández a boca de canó. No era un miratge. El Sabadell s’havia passat més de 520 minuts sense veure porteria i en 53 minuts n’ha marcat tres. Això és el futbol.

Ha buscat un revulsiu desesperat Bolo amb un triple canvi i Hidalgo ha respost amb més rotacions. Han entrat Josu i Aarón Rey per dos dels golejadors, Stoichkov i Edgar. Es tractava de tenir pilota i controlar la situació amb el 0-3, evitant riscos. Més tard han ingressat també homes menys habituals com Antonio Romero o Jesús Olmo. A base d’orgull, l’equip bercià ha pressionat i ha tingut opcions per entrar al partit, però ha topat amb un espectacular Mackay en el seu retorn al Toralín. El gallec ha demostrat la seva gran qualitat amb tres intervencions providencials. També el Sabadell ha tingut la cirereta del 0-4 als peus d’Aarón Rey i Héber Pena. Era igual: la victòria estava al sac feia molts minuts. Primer triomf a fora, es trenca la malastrugança del Toralín i el Sabadell fa un ‘7 de 9’ per anar sortint del pou. Injecció anímica per afrontar els dos pròxims partits a la Nova Creu Alta davant l’Almeria i el Màlaga.

Fitxa Tècnica
Ponferradina: Caro; Iván Rodríguez, Manu Hernando, Pascanu, Rios Reina, Erik Morán (Saúl Crespo, m. 61), Larrea (Gaspar, m. 57), Curro Sánchez (Kaxe, m. 46), Yuri, (Dani Romera, m. 57), Doncel (Dioni, m. 57) i Valcarce.

Sabadell: Mackay; Pedro Capó (Jesús Olmo, m. 74), Juan Ibiza, Grego Sierra (Jaime Sánchez, m. 77), Héber Pena, Ángel Martínez (Antonio Romero, m. 74), O. Rubio, Adri Cuevas, Edgar (Josu, m. 60), Stoichkov (Aarón Rey, m. 60) i Néstor.

Àrbitre: Sánchez. Grogues: Saúl Crespo; Pedro Capó, Grego Sierra, Jaime Sánchez.

Gols: 0-1, minut 7. Juan Ibiza; 0-2, minut 50: Stoichkov; 0-3, minut 53: Edgar Hernández.

Incidències: Estadi El Toralín, a porta tancada.

Antonio Hidalgo: “Estem en un bon moment”

Comentaris
To Top