Diners

Valors i tradició cosits en peces de roba femenina

Joan Generó mostra peces de POEMS / VICTÒRIA ROVIRA

Prové d’una nissaga del tèxtil. El seu avi, Lluís Generó, va ser el fundador de Yerse; i el seu pare, Joan Generó –pare– també va impulsar el seu propi negoci, T-shirt, una fàbrica tèxtil amb més de 30 anys d’experiència en el sector. Amb aquests antecedents, el destí d’aquest jove emprenedor estava escrit –o millor dit– cosit. Amb 30 anys, Joan Generó –fill– ha llançat POEMS, una marca de moda femenina de proximitat, dissenyada i fabricada a Sabadell, que es caracteritza pels seus valors: un producte 100% local, elaborat d’una manera sostenible –amb teixits naturals– i respectant la durabilitat de les peces.

Malgrat la tradició familiar, Joan Generó va voler enfocar la seva formació en les finances i va estudiar Administració i Direcció d’Empreses. Després de graduar-se el 2012, va treballar com a auditor. A poc a poc, però, el seu interès anava dirigit cap a la direcció d’un negoci. Volia aprofundir en més tècnica i en els processos de l’empresa tèxtil i aquesta inquietud es va transformar en una idea per emprendre. “A T-shirt fem l’acompanyament, el disseny de la col·lecció i l’assessorament del producte per a altres marques”, indica Generó, que es va preguntar: “Per què no ho fem nosaltres mateixos?”.

Reciclant la marca que el seu pare i el seu oncle, Lluís Generó –també dissenyador–, van iniciar i que no va tenir continuïtat, va néixer POEMS a mitjans del 2018. Ho va fer comptant amb les sinergies de T-shirt i amb una plantilla de tres persones –comptant l’emprenedor–. A més, compta amb representants a Catalunya, al nord d’Espanya. Tanmateix, el canal de venda principal d’aquesta nova empresa de moda sabadellenca són les botigues. També disposa de comerç per Internet, tot i que “no és una prioritat perquè som més fabricants”, apunta Generó.

La primera col·lecció d’estiu la van llançar el febrer i març de l’any passat. “El producte ha tingut molt bona acceptació a les botigues, ara ens falta donar-nos a conèixer”, explica l’emprenedor. Quan superaven la fase de naixement i es preparaven per créixer amb la col·lecció d’estiu del 2020, va arribar la pandèmia. “Ens va obligar a revendre tot el venut perquè s’havia de tornar a gestionar amb tothom”, assenyala. Tot i la dificultat, el balanç ha estat positiu. De fet, POEMS compta actualment amb uns 40 punts de venda a Espanya. La intenció és impulsar la seva estratègia comercial amb el llançament de la col·lecció d’hivern. Amb tot, preveu tancar l’any amb una facturació de 250.000 euros.

L’ús del tint en peça

Una de les peculiaritats de les peces de POEMS és l’ús del tint en peça, que aporta un aspecte especial i únic a cada exemplar. La marca es caracteritza per la creació de models de línies bàsiques, diluïdes i atemporals.

Comentaris
To Top