Diners

Millorar l’entrenament dels jugadors d’e-sports

Xavi Martínez, Ferran Llobet i Joan Solé són els fundadors de l’empresa / CEDIDA

Millorar la salut i el model d’entrenament per aconseguir que els jugadors d’e-sports tinguin més rendiment. Aquest és l’objectiu d’United Gamers, la start-up que ha creat el sabadellenc de 23 anys Xavi Martínez i el seu company d’INEFC de Barcelona Ferran Llobet. Aquests dos joves han aixecat 150.000 euros en la seva primera ronda de finançament.

Amb aquesta inversió podran desenvolupar el primer programari adreçat a optimitzar el rendiment del jugador de League of Legends. Si més no, el MVP d’United Gamers estarà centrat a desenvolupar Last Hit, l’habilitat més comuna d’aquest conegut videojoc. Martínez ha indicat que està previst que surti al mercat “a finals d’aquest mes”, amb una primera versió en castellà i anglès.

Aquest programari està dissenyat perquè els jugadors tinguin un conjunt de tasques i exercicis que els ajudin a millorar el Last Hit. Si més no, la majoria dels equips entrenen més de vuit hores al dia jugant al mateix videojoc i aquesta pràctica deriva en múltiples patologies. Per fer-la més òptima, compten amb l’aplicació de la metodologia d’entrenament dels esports col·lectius pròpia de l’INEFC de Barcelona, proposta del catedràtic Joan Solé.

Martínez ha indicat que els següents passos seran acabar de desenvolupar l’entrenament complet de League of Legends. “Els jugadors podran entrenar totes les habilitats”, indica el sabadellenc. Un cop acabat aquest capítol, volen oferir sistemes d’entrenament del videojoc o e-sport que estigui més de moda o demandat. “No ens volem quedar només amb League of Legends”, avança el jove emprenedor.

Un treball de la universitat

“Sempre he volgut crear alguna cosa que sigui pròpia”, indica Martínez. D’aquesta manera, neix la seva passió per l’emprenedoria, “perquè les hores que hi dediquis et generin un benefici a tu”.

El projecte va començar com un treball de classe a la universitat. Havien de fer una proposta de preparació física per a una modalitat no estudiada. Aleshores, van pensar que seria interessant fer la proposta per a jugadors d’e-sports. “Era un fenomen molt jove, però molt gran”, apunta Martínez. Van detectar una gran carència en l’entrenament, metodologia i salut dels jugadors. De fet, United Gamers ha estat valorada en 1 milió d’euros per assolir la primera ronda d’inversió de 150.000 euros.

Comentaris
To Top