Publicitat
Esports

Gran punt del Sabadell que posa contra les cordes l'Almeria (2-2)

Óscar Rubio i Juan Hernández fan justícia al magnífic partit arlequinat

Óscar Rubio i Stoichkov celebren el gol del lleidatà / LFP

Puntàs d'or. El Sabadell ha esgarrapat un empat de gran valor de los Juegos del Mediterráneo davant el potent Almeria després d'una magnífica actuació global. Ha pogut avançar-se a la primera part i ha marxat al descans perdent per la gran actuació del porter local Makaridze, qui en la recta final s'ha convertit en protagonista indirecte en una acció gairebé còmica que ha permès el gol de Juan Hernández per deixar el 2-2 definitiu.

Álvaro Vázquez, l'única incorporació fins ara en el mercat d'hivern, ha estat la gran novetat a l'onze d'Antonio Hidalgo. Els 10 dies d'entrenament han jugat a favor del badaloní i davant l'absència del lesionat Néstor, el tècnic de Canovelles li ha concedit la primera titularitat en la seva nova etapa al Centre d'Esports. Una aposta valenta perquè ha format trident ofensiu amb Stoichkov i Guruzeta, escorat a banda esquerra i donant suport a Pierre Cornud. Per compensar-ho, Óscar Rubio ha ocupat el carril dret per trobar l'equilibri defensiu.

L'Almeria, amb un onze gairebé de gala, partia amb l'al·licient d'acostar-se una mica més a Espanyol -que va caure a Girona- i Mallorca amb un partit pendent a Leganés. És a dir, depenia d'ell per situar-se en zona d'ascens directe. El guió del partit no ha sorprès, amb iniciativa i clara possessió local, però sense generar ocasions. De fet, les millors de la primera part han estat per un conjunt arlequinat perfectament organitzat. Ha espantat ben aviat (m. 5) amb una centrada d'Óscar Rubio que no ha arribat a Guruzeta per l'anticipació in extremis d'Ivanildo. Un minut més tard, una rematada en pròpia porta del local Samu Costa, després d'una centrada de Cornud, ha propiciat la primera gran intervenció de Makaridze. El porter georgià s'ha convertit en el protagonista destacat de la primera part i ha impedit que el Sabadell s'avancés en el marcador, sobretot quan ha desviat a córner un llançament de falta d'Álvaro Vázquez, en la millor acció del badaloní.

Ha estat molt més a prop el 0-1, però ha arribat l'1-0. És el que passa en el futbol, que es regeix per les normes de l'eficàcia. L'Almeria no havia aconseguit crear cap oportunitat i ha marcat en una acció molt desafortunada d'Ian Mackay. El porter gallec, providencial moltes vegades, ha fet una sortida en fals en un servei de cantonada i després d'un rebuig, Samu Costa ha impulsat la pilota al fons de la xarxa gairebé a plaer. Màxima efectivitat local i frustració d'un Sabadell que havia fet mèrits per no marxar al descans en desavantatge.

Tot i el cop anímic del gol, el conjunt arlequinat no ha perdut l'ordre i ha mantingut les bones sensacions a la represa davant un Almeria que ha donat un pas enrere per intentar sorprendre a la contra, una de les seves especialitats. Un xut molt centrat de Guruzeta, qui ha realitzat un gran desgast físic, no ha posat en problemes a Makaridze, però el porter local res ha pogut fer davant una acrobàtica rematada de cap d'Óscar Rubio, a centrada de Cornud, que s'ha colat per l'escaire. Primer gol del lleidatà a Segona A amb el Sabadell que feia justícia. Hidalgo ha volgut reforçar el mig del camp amb la presència d'Ángel Martínez. També ha entrat Juan Hernández per Álvaro Vázquez, bastant cansat.

No havia gairebé aparegut Sadiq en tot el partit i després d'un avís amb gol anul·lat per un mil·limètric fora de joc en l'arrencada, el nigerià no ha fallat a la segona. Ha rebut a l'espai i superant tot l'entramat defensiu arlequinat ha batut Mackay -que abans havia estata providencial en una doble intervenció- en la seva sortida amb una impecable definició. El 2-1 podia semblar ja un cop massa fort, però aquest Sabadell mai es rendeix. Hidalgo ha posat tota l'artilleria amb Edgar i Héber Pena. I si la fortuna havia esquivat el conjunt arlequinat a la primera meitat, l'ha trobat en el tram final en una acció estrambòtica. El porter Makaridze, en un servei, ha relliscat tocant sense voler dues vegades la pilota i l'àrbitre ha interpretat una falta indirecta dins de l'àrea, d'aquelles que gairebé mai es veuen al futbol, semblant a la que va patir el Sabadell a Andorra la passada temporada.

Amb tots els jugadors locals sota els pals, el llançament arlequinat ha estat executat de manera impecable, com si s'hagués entrenat durant la setmana: han enganyat tothom amb una passada a la dreta on Juan Hernández ha col·locat la pilota per un dels pocs forats que es podien trobar. D'alguna manera el Sabadell trobava la recompensa al seu bon partit i equilibrava la desgràcia de la primera volta amb el penal fallat per Stoichkov i el gol andalús a l'últim segon. No ha patit gaire el conjunt d'Hidalgo en els minuts finals i aquesta vegada ha sabut mantenir un empat d'or que allarga a sis les jornades sense perdre i permet mantenir-se, de moment, fora de la zona de descens.

Fitxa Tècnica
Almeria: Makaridze; Balliu, J. Cuenca, Ivanildo, Centelles, Morlanes (Juan Villar, m. 88), Corpas (Appiach, m. 88), J. Carvalho (Petrovic, m. 80), Sadiq, Aketxe (Lazo, m. 61) i Samu Costa.

Sabadell: Mackay; Jaime Sánchez, Aleix Coch (Victor Garcia, m. 76), Grego Sierra, Cornud (Heber Pena, m. 81), Undabarrena (Edgar, m. 81), Ó. Rubio, Xavi Boniquet (Ángel Martínez, m. 69), Guruzeta, Stoichkov i Álvaro Vázquez (Juan Hernández, m. 69).

Àrbitre: Daniel Ocón Arráiz, Comitè La Rioja. Grogues: Ivanildo, Samu Costa; Cornud.

Gols: 1-0, m. 38: Samu Costa; 1-1, m. 65: Óscar Rubio; 2-1, m. 72: Sadiq; 2-2, m. 84: Juan Hernández.

Incidències: Estadi Juegos del Mediterráneo. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: "Hem frenat l'Almeria i això em fa estar orgullós"

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top