MARC BASTÉ ALUJAS

Transparència i periodisme a peu de carrer

[Per Marc Basté Alujas, editor del Diari de Sabadell]

No fa gaire, els diaris mostraven el seu poder i el pes de la seva influència amb edificacions imponents, règies, infranquejables. Des d’una redacció fortament protegida, exercien el seu regnat com a quart poder, i els seus editors es miraven la ciutat des del seu despatx a la planta més alta de l’edifici.

Més enllà de la caricatura, tenia un sentit: el quart poder exercia de contrapoder, i en la batalla periodística necessitava fonaments profunds i una bona resistència als cops.

Avui el periodisme, especialment el periodisme local, s’ha de defensar amb unes altres armes. Necessita transparència absoluta i proximitat amb el carrer i els ciutadans, necessita interactuar amb la comunitat i formar-ne part activa.

La nova seu del Diari pretenia reflectir aquest missatge, i el projecte del Pep Sallés i el Martí Sàiz ha aconseguit que el Diari es fusioni amb el carrer i sigui part de la plaça de Ricard Simó. L’objectiu no és només acostar la nostra feina a la comunitat, sinó fer que la comunitat participi en el procés.

Al Diari convidarem els subscriptors, lectors, usuaris i veïns a visitar-nos, fer un cafè, llegir el diari i fer-nos part de la seva vida. També podran visitar l’Espai DS –quan ens deixin!– per gaudir d’una exposició, aprendre amb una conferència o un curs de màrqueting digital, o fins i tot fer una presentació de producte. I, quan acabem, ens veurem tots fent una cervesa.

Comentaris
To Top