Publicitat
Ciutat

Impulsen un manifest per convertir el Vapor Pissit en el museu del tèxtil

El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO
El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO

L’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s) ha presentat un manifest en què reclama que Sabadell tingui un museu de la indústria tèxtil llanera al Vapor Pissit. Els impulsors del document volen obtenir el compromís de l’alcaldessa, Marta Farrés, perquè es tiri endavant el projecte que ja va aprovar el ple el 2016 i es valora la possibilitat de presentar una moció al plenari del mes d’abril. El document ja compta amb més de 300 adhesions personals i d’entitats.

El president de l’associació, Manel Borrell, assegura que el manifest ve provocat per la intenció del govern local de destinar el Pissit a dependències municipals i no al museu que el propi ple municipal va aprovar fer el 2016. “Últimament dona la impressió que l’Ajuntament el vol destinar a oficines municipals i diem que això no ho volem”, sentencia Borrell.

Des de l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil reivindiquen el paper clau que aquest sector ha tingut a la ciutat al llarg dels anys així com la gran quantitat de material que s’ha conservat, ja siguin màquines o mostres, entre altres. Borrell assegura que “ho tenim tot preparat perquè pugui ser un museu”, però insisteix que l’Ajuntament ha d’acabar de rehabilitar l’espai i aprovar-ne el nou ús.

Una selfactina al Pissit, aquest dijous / D.S.

El sabadellenc subratlla que la decisió d’utilitzar el Vapor Pissit com a dependències municipals o museu tèxtil no és una qüestió econòmica sinó de voluntat política, ja que el contingut a exposar en aquest museu ja el té el propi consistori i, el que no, Borrell remarca que des de l’associació “farem les aportacions i els gestos necessaris”. Fa una dècada ja es van recollir 3.500 signatures favorables a fer aquest museu.

[Actualització, 28/03/2022]: Les adhesions al manifest ja han quedat tancades. El document no és públic a Internet i el conserva l’associació.

Publicitat
Comentaris
To Top