Ciutat

El moviment feminista es mobilitza en un 8-M marcat per la Covid-19

S’han convocat més d’una trentena d’actes oficials durant el mes de març

Una manifestació feminista a Sabadell, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El moviment feminista a Sabadell no renuncia a sortir als carrers en un 8-M marcat per la pandèmia, però sí que exigeix mantenir les distàncies i l’ús de la mascareta als seus actes. El col·lectiu Justa Revolta ha convocat una marxa de torxes no mixta per aquest diumenge a les 19 h a plaça de la Creu Alta. El dilluns 8 de març, Justa Revolta ha fet una crida a secundar la vaga general a les 9 h a la Biblioteca Vapor Badia. S’ha convocat també, pel Comitè Feminista de Sabadell, una manifestació mixta a les 18 h a l’estació d’FGC Can Feu-Gràcia.

D’altra banda, la Coordinadora Obrera Sindical del Vallès ha convocat una Vaga de Salut a les 18 h al Taulí el proper 10 de març, a la qual s’ha adherit el Comitè Feminista.

Manifestació dell 8-M a Sabadell l’any 2019 / ÓSCAR ESPINOSA

Una trentena d’actes oficials

Reivindicar però lluny de la presencialitat. La commemoració del Dia Internacional de les Dones a Sabadell impulsada per l’Ajuntament i les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI inclou un programa amb una trentena d’activitats que giren al voltant de les dones joves i treballadores. L’objectiu, segons l’Ajuntament, és visibilitzar les discriminacions que pateix aquest col·lectiu a l’hora d’incorporar-se i desenvolupar-se dins del mercat laboral.

Durant el mes de març, hi haurà nou Punts Lila a diferents barris de Sabadell. El primer s’ubicarà a la plaça del Doctor Robert, avui diumenge 7 de març, d’11 h a 14 h. Una de les propostes destacades d’aquests actes és la presentació del vídeo Penso, m’expresso i actuo!, un recull d’entrevistes a dones joves que estan estudiant o treballant en sectors tradicionalment masculinitzats. També s’ha programat la xerrada Ciència i tecnologia: el que ens han dit.

A banda, els dies 24 i 25 de març tindran lloc, de forma telemàtica, unes jornades de bones pràctiques a les empreses. Com a novetat, aquest any s’il·luminarà de color lila l’interior de la Torre de l’Aigua, el 8 de març.

Comentaris
To Top