Ciutat

La llosa de la Ronda Oest serà un aparcament amb una seixantena de places

La llosa sobre la C-58, entre els barris de Can Llong i Castellarnau, al maig del 2018 / D. S.
La llosa sobre la C-58, entre els barris de Can Llong i Castellarnau, al maig del 2018 / D. S.

El nou projecte per a la plataforma de la Ronda Oest (C-58c), situada entre els barris de Can Llong i Castellarnau, preveu ubicar una seixantena d’aparcaments, la millora de la senyalització de la rotonda, una zona arbustiva, circuits per a bicicletes i punts de càrrega per a vehicles elèctrics. També s’il·luminarà tota la plataforma i, en una segona fase, s’inclouran elements d’activitat física, segons confirmen fonts municipals.

El projecte, en espera de l’aprovació final, ha reduït el nombre de places d’estacionament (que inicialment en preveia 200) que es plantejaven, després d’una primera reunió amb el veïnat a finals de l’any passat. Les obres tindrien, previsiblement, una durada de quatre mesos, i es preveu que s’iniciïn a mitjans del 2021. El pressupost previst és de 305.000 euros.

El veïnat ha rebut amb optimisme la rectificació del projecte. El president de l’Associació de Veïns de Can Llong-Castellarnau, Paco Navarrete, s’ha mostrat molt satisfet: “Can Llong i Castellarnau estan en creixement i ja hi ha manca d’aparcament”, sosté. De fet, l’entitat ja va demanar el 2018 un pàrquing públic. I el 2018, l’anterior equip de govern va posar sobre la taula el debat sobre la urbanització d’aquesta zona i es va impulsar la Taula de Can Llong, per debatre el futur d’aquest espai.

Altres veïns que van estar presents durant la presentació del projecte creuen que aquestes incorporacions són una millora, però que es queda a mitges: “Ens agradaria que hi hagués més zona verda”, sostenen. Tot i això, celebren la rectificació de l’executiu municipal.

Comentaris
To Top