Ciutat

Els veïns de Can Llong creuen que el nou CAP serà “insuficient” des d’un inici

El CAP Can Llong s'ubicarà a la ronda d'Europa, 522; actualment un solar / LLUÍS FRANCO

“Són instal·lacions insuficients per a un barri força gran i en creixement”, assegura el president de l’associació de veïns, Paco Navarrete. L’entitat considera que el CAP que ara està en construcció és massa modest per donar cobertura a tots els veïns de la zona, i reclama que es prevegi, en un futur, la seva ampliació. Els barris als quals dona cobertura –Can Llong i Castellarnau– sumen 11.849 ciutadans, segons les últimes dades disponibles a l’Anuari Estadístic de Sabadell.

Es tracta, a banda, d’un espai amb projecció: “S’estima que en els propers anys la població escali fins als 17.000 veïns”, assegura Navarrete, que considera oportú que les instal·lacions siguin més grans, habilitant una segona planta. Així, han iniciat una campanya al barri per reclamar una millora del CAP. L’equipament en construcció tindrà una superfície de 1.685 metres quadrats concentrats en una sola planta. La proposta veïnal implica que es pugui edificar una segona planta quan “l’equipament quedi petit”.

Altres CAPs, com és el cas del centre del Sud, disposen de tres plantes però equivalen en dimensions (1.700 metres quadrats) a una població lleugerament inferior (11.723 persones entre els barris d’Espronceda i Campoamor).

Els serveis

El futur CAP permetrà descongestionar l’activitat del centre de Can Rull, que ara atén unes 23.500 persones com a únic espai. L’equip constarà, a més de les àrees administratives, de recepció, suport de personal i emmagatzematge, de quatre consultes de medicina general, quatre d’infermeria i una sala d’espera. També disposarà d’una sala de tractaments, dues consultes i boxs d’extraccions.

Comentaris
To Top