Ciutat

L’escola la Trama se suma a la Revolta Escolar per pacificar el carrer

Aquest divendres, 23 d'abril, al Tall de l'escola La Trama / VICTÒRIA ROVIRA
Aquest divendres, 23 d'abril, al Tall de l'escola La Trama / VICTÒRIA ROVIRA

L’AMPA de l’escola pública La Trama reclama aquest divendres, 23 d’abril, un entorn segur, fet que es tradueix en realitzar un tall de 30 minuts davant del centre. La protesta forma part de la Revolta Escolar, un conjunt de reivindicacions de més de 35 agrupacions familiars de tot Catalunya, que exigeix una major pacificació i seguretat als entorns escolars. El principal objectiu a reivindicar és la pacificació del Carrer Estrella, amb pas de cotxes constant, i el Carrer Unió en forma de plataforma única, ja que actualment hi ha voreres elevades i en alguns trams de la calçada estan trencades. Demanen, doncs, una actuació semblant a la que s’ha fet entorn del centre Enric Casassas. En la ciutat ja s’han sumat a la Revolta l’Escolar diversos centres: Enric Cassassas, Joanot Alisanda, Samuntada, Nostra Llar i la Trama. La intenció és realitzar el tall de carrer cada divendres de forma quinzenal.

La portaveu de l’organització, Nerea Renteria assenyala que “és una forma de visibilitzar la problemàtica que hi ha amb la pacificació i l’entorn segur”. Així mateix creu que és necessari conscienciar als infants, les famílies i les autoritats públiques tot mesclant ingredients tant lúdics com de caràcter reivindicatiu: “és un problema que necessita urgentment posar-hi solució”. En aquest sentit, la directora de l’escola, Marifè Garcia manifesta que “l’entorn de l’escola hauria de ser menys urbanitzat i amb menys cotxes”, explica, però que és un procés que comporta molta lentitud, ja que el tema d’arrel es troba en el fet que la gent estem acostumats a anar amb cotxe:  “això ha de canviar”, etziba de manera contundent.

SANT JORDI I PROTESTA

Aquest divendres és la segona ocasió en que l’escola La Trama realitza el tall, aquesta vegada coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En total, s’han concentrat una trentena d’infants, acompanyats de les seves famílies, davant del centre. Famílies i criatures s’han dividit en tres grups i per commemorar la diada, per fomentar la tradició i la cultura, pares i mares, de forma voluntària han explicat contes relacionats amb la llegenda de Sant Jordi durant el tall. A més, infants han pintat de forma entusiasmada les figures simbòliques de la tradició amb guixos a la carretera: roses i dracs han sigut els protagonistes de l’acció reivindicativa.

Infants dividits en grups al tall davant del centre La Trama / VICTÒRIA ROVIRA

Infants dividits en grups al tall davant del centre La Trama / VICTÒRIA ROVIRA

Així mateix, una de les mares qui ha decidit sumar-se a la iniciativa, Meritxell, assenyala que “estem molt a favor que no passin cotxes, ja sigui per la seguretat dels infants i de la contaminació”. Ella té l’esperança que sigui un clam cada cop més gran, tot i que valora de manera positiva la quantitat de gent que s’ha adherit aquest divendres.

La Revolta Escolar es troba en la fase d’expansió en tot l’Estat, ja que cada vegada són més escoles les quals se sumen a la protesta. La iniciativa va néixer a Barcelona, però, a hores d’ara, hi és present a tot el territori, com per exemple a Madrid, Bilbao o Múrcia.

Comentaris
To Top