Publicitat
Ciutat

Gràcia, Can Llong i Torre-romeu celebren la seva festa en petit format

Trobada de Gegants de Catalunya durant la festa de Gràcia del 2019 / victòria rovira

El cap de setmana arriba farcit d’activitats. Gràcia, Can Llong i Torre-romeu celebraran la seva festa major amb una programació prudent i en formats ben diferents. A Gràcia s’ha elaborat un programa ampli que funcionarà amb reserva prèvia i aforament acotat al pati de l’escola Teresa Claramunt, amb activitats per a tots els públics.

En el cas de Can Llong, s’ha optat per reduir les activitats i celebrar una fira a la ronda d’Europa i unes casetes medievals a l’avinguda d’Estrasburg. “Hem pres la decisió de limitar les activitats en el marc de la situació epidemiològica”, expressa Paco Navarrete, president de l’associació de veïns del barri.

A Torre-romeu, el format és similar al de Gràcia. Hi incorpora una fira d’atraccions al descampat del carrer Banyoles. La festa va quedar suspesa al juny, quan estava prevista, i s’ha aplaçat a aquest cap de setmana.

Una vintena d’activitats

El programa de la festa major de Gràcia preveu una vintena d’activitats per a tots els públics. La festa comença divendres amb una gimcana esportiva per als més petits del barri i una cercavila als balcons amb la colla de Geganters i Grallers. Més tard, tindrà lloc un taller de cinema musical i el pregó, a les 21.30 h. Per amenitzar la nit està prevista una sessió amb del DJ Numax.

L’endemà, s’han programat activitats des de les 10 h fins a les 00 h. Des d’una classe de zumba, festa de l’escuma, un espectacle infantil i tres concerts consecutius que tindran lloc al vespre. L’últim dia de festa, diumenge 19, hi ha previstes les activitats esportives. A primera hora s’ha organitzat una sessió de ioga, un torneig de futbet i les portes obertes de l’OAR Gràcia. A mig matí, els més petits del barri podran gaudir d’un contacontes infantil i al migdia tindrà lloc un concurs de paelles.

A la tarda se celebrarà l’exhibició de karate i de ball a banda de les Havaneres a la Fresca. I, per concloure la jornada, es lliuraran els premis del concurs de balcons i les Bruixes del Nord posaran fi a la festa amb un espectacle de foc.

Totes les activitats es faran al pati de l’escola Teresa Claramunt, a excepció del taller de cinema musical, que tindrà lloc al local dels Músics de Gràcia, i el torneig de futbet, que se celebrarà a Can Marcet. D’altra banda, es vendran domassos i samarretes de Festa Major.

Música i esport

Per la festa major de Torre-romeu d’enguany s’ha programat dos concerts i coro rociero amb el grup Raíces del sur. Dissabte també hi haurà una animació infantil a la plaça Cristóbal Ramos i una sessió de cinema a la fresca a la plaça Montcornès.

Pel que fa a les activitats esportives, s’ha programat una caminada a Togores per diumenge al matí i un torneig de futbol el divendres.

S’han de reservar entrades prèviament a l’associació de veïns, la biblioteca de La Serra, a Ben Dolç, Comestibles Mont Mar, Pandora o Sau Street.

Publicitat
Comentaris
To Top