Publicitat
Ciutat

L’atenció telefònica de la Creu Roja es dispara durant la pandèmia a Sabadell

Pla general d'una voluntaria de Creu Roja amb un carro de la compra d'un usuari del Rebost Solidari a Fira Sabadell / ACNPla general d'una voluntaria de Creu Roja amb un carro de la compra d'un usuari del Rebost Solidari a Fira Sabadell / ACN
Pla general d'una voluntaria de Creu Roja amb un carro de la compra d'un usuari del Rebost Solidari a Fira Sabadell / ACN

Els Centres de Contacte de Creu Roja a Sabadell han realitzat més de 21.000 trucades durant la pandèmia: 8.361 atencions telefòniques durant el 2021 i 13.200 durant l’any Covid. Un servei “molt útil” que havia quedat en desús abans de la pandèmia. Les trucades es van concentrar especialment durant els mesos d’estricte confinament, quan es feien atencions telefòniques cada dia. “Durant el 2020 es va reprendre amb força el servei”, apunten fonts de l’entitat.

La Creu Roja ha dirigit l’atenció telefònica a gent gran i usuaris dels programes de l’entitat. S’ha oferit suport i informació sobre temes de salut i s’ha acompanyat a les persones grans per combatre contra la soledat.

Una de les funcions més destacades dels Centres de Contacte durant la pandèmia ha estat la prevenció de la Covid-19, per exemple, fent campanya per a fomentar la vacunació. “El fet que les persones ateses escoltin una veu amiga a l’altra banda del telèfon ens permet crear un vincle de confiança i millorar la situació personal de cadascuna d’elles”, afirma la tècnica de Salut i Intervenció Comunitària, Miriam Garcia Vilaplana.

Publicitat
Comentaris
To Top