Diners

La fira japonesa Sakura Matsuri a Sabadell rebrà uns 3.000 visitants diaris

Fira Sakura Matsuri
El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, i la directora del saló Sakura Matsuri, Sònia Graupera, van presentar la fira ahir / D.S.

La fira Sakura Matsuri, que tindrà lloc a Sabadell del 29 d’abril a l’1 de maig, aplegarà uns 3.000 visitants cada dia. Aquesta és la previsió dels organitzadors del saló multisectorial, que comptarà amb uns 35 expositors i més de 100 activitats —entre mostres de gastronomia, cultura, esports, moda, tecnologia o turisme, entre d’altres— que permetran conèixer la globalitat de la cultura i la vida japonesa. La trobada, per a tots els públics, és única a Catalunya i servirà per presentar Sabadell com a seu organitzadora de fires i trobades professionals internacionals (MICE, en anglès).

La primera edició de l’esdeveniment se celebrarà a Fira Sabadell —de moment, ja hi ha un 90% dels espais reservats—, tot i que també s’organitzaran activitats a altres punts de la ciutat.

Del sushi al manga: Sabadell acollirà una fira japonesa

Més enllà de l’oferta expositiva i d’activitats, el saló Sakura Matsuri també proposa un programa educatiu per les escoles amb tallers de pintura, manga, papiroflèxia, arts marcials o cinema. També ofereix un grup d’activitats organitzades des de la Cambra de Sabadell per donar a conèixer les principals oportunitats de negoci per a les empreses exportadores al Japó. Les inversions japoneses a Espanya no arriben a l’1,7% del que s’inverteix al conjunt de la Unió Europea, si bé les exportacions s’han doblat en els darrers anys. Per tant, es creu que encara hi ha marge per enfortir les relacions comercials entre els dos països.

Així mateix, la primera activitat que donarà el tret de sortida a la fira serà una exposició de fotografies d’artistes japonesos que tindrà lloc el 8 d’abril a la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Els organitzadors del saló també tenen previst impulsar al llarg del mes d’abril un mapa virtual dirigit a la ciutadania on apareixeran tots els establiments de restauració de Sabadell que impulsen la gastronomia japonesa.

Altes expectatives

Dit això, el portaveu de Junts per Sabadell i responsable del programa de Projecció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament, Lluís Matas, i la directora de la fira, Sònia Graupera, s’han encarregat de presentar la fira aquest dilluns a la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

D’entrada, Matas ha expressat que la celebració d’aquesta primera edició del saló Sakura Matsuri contribuirà a la “promoció econòmica” de la ciutat de Sabadell. “Serà una fira internacional en la qual Sabadell respirarà Japó. Hi tenim altes expectatives posades i creiem que ajudarà a rellançar Sabadell com una ciutat de turisme cultural, esportiu i de negocis”, ha remarcat.

Per la seva banda, Sònia Graupera ha assegurat que la fira repercutirà positivament als comerços locals de la ciutat: “Molts visitants compraran a les nostres botigues i dormiran als nostres hotels”.

En definitiva, la fira té l’objectiu de projectar la imatge de Sabadell cap a l’exterior tot oferint l’oportunitat de crear lligams culturals, turístics i empresarials de la ciutat amb el Japó. Les entrades per assistir al saló Sakura Matsuri sortiran  a la venda per a tots els públics el pròxim dia 1 d’abril.

Comentaris
To Top