Ciutat

El pic de casos de grip satura de nou les Urgències del Taulí

Les Urgències del Taulí es troben aquests dies en una de les situacions de major saturació des de fa mesos. Diversos treballadors denuncien al D.S. que “la situació és insostenible”, especialment en les darreres 48 hores, en què s’ha produït un tap a l’entrada de les ambulàncies al servei i l’ingrés dels pacients s’ha anat fent amb comptagotes. Aquest divendres al migdia, per exemple, hi havia 54 pacients pendents d’ingrés segons fonts oficials.

Ambulàncies esperant a l'entrada del Taulí, dijous 24 de març / CEDIDA

Ambulàncies esperant a l’entrada del Taulí, dijous 24 de març / CEDIDA

Des de la corporació sanitària, les mateixes fonts oficials reconeixen la situació i apunten que la combinació de tres factors ha portat a aquest punt. D’una banda, que ens trobem en el pic de casos de grip d’aquest any; que en els darrers dies s’han atès més de 400 urgències diàries (xifra per sobre de la mitjana) i que cada dia han arribat a l’hospital entre 70 i 80 ambulàncies. Segons els treballadors, als casos de grip s’hi sumen les sospites i els casos de Covid, altres infeccions respiratòries i accidents a causa de les pluges dels darrers dies.

Professionals del servei d’Urgències també denuncien que es troben amb poc espai i poc personal per atendre la gran quantitat de pacients que té l’hospital. “No hi ha drenatge d’Urgències a plantes”, subratllen.

Comentaris
To Top