Diners

Comença la sisena edició de la Fira Connecta’t a l’FP amb 3.000 estudiants inscrits

FP Sabadell

L’esdeveniment recupera la presencialitat dos anys després, tot i que, a la vegada, manté la plataforma web iniciada l’edició passada

La fira té 38 estands expositors / LLUÍS CLOTET

La sisena edició de la Fira Connecta’t a l’FP comença aquest dijous 31 de març fins al 2 d’abril per donar a conèixer l’oferta en formació professional a Sabadell i la comarca. L’esdeveniment recupera la presencialitat dos anys després, tot i que, a la vegada, manté la plataforma web iniciada l’edició passada.

FP Sabadell

Els estudiants visiten tota mena d’estands al llarg del dia / LLUÍS CLOTET

La fira compta amb 3.000 estudiants inscrits, que podran visitar algun dels 38 estands expositors a Fira Sabadell. També se’ls oferirà l’opció d’assistir a alguna de les 23 xerrades generals o de les 31 sessions especialitzades. Així mateix, també hi haurà sis punts d’atenció personalitzada i prop de 240 reunions, en total.

Dit això, l’objectiu de la fira és, en definitiva, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i facilitar els joves l’accés al món laboral. Així ho ha assegurat aquest matí el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, en l’acte inaugural de l’esdeveniment. Robles ha explicat que la fira també servirà per oferir una atenció personalitzada a aquells alumnes que encara no han decidit la seva orientació laboral.

FP Sabadell

Manuel Robles pren la paraula en l’acte inaugural de la fira / LLUÍS CLOTET

Augment de la demanda

A més, el regidor ha exposat a través de dades del Consell Comarcal del Vallès Occidental la tendència a l’alça de la formació professional en els últims anys. Tot i que la comarca disposa de 185 titulacions d’FP i 22 famílies professionals diferents, un 44% de les sol·licituds en primera instància per entrar en centres d’FP van ser denegades per falta de places oferides. De fet, ha assenyalat que les matriculacions d’FP s’han doblat en només deu anys: l’any 2008 no arribaven als 4.000 inscrits, mentre que el 2018 gairebé superen els 8.000.

D’altra banda, la directora de l’Institut Escola Industrial, Dolors Sánchez, ha afirmat que l’FP té una “assignatura pendent”: atraure a més dones. En aquest aspecte també hi ha incidit l’alcaldessa Marta Farrés.

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

FP Sabadell

/ LLUÍS CLOTET

Comentaris
To Top