Diners

La sisena edició de la Fira Connecta’t a l’FP se celebrarà en format híbrid

Fira FP
L'esdeveniment tindrà lloc del 31 de març al 2 d'abril a Fira Sabadell / LLUÍS FRANCO

La sisena edició de la Fira Connecta’t a l’FP se celebrarà del 31 de març al 2 d’abril en format híbrid a la Fira Sabadell. L’esdeveniment recupera, per tant, la presencialitat dos anys després, tot i que, a la vegada, manté la plataforma web iniciada l’edició passada. La fira comptarà amb estands, tallers, punts d’informació i orientació, així com xerrades.

A més, els assistents, que s’han d’inscriure a partir del 14 de març per controlar els aforaments, podran conèixer l’oferta en formació professional, amb més de 140 cicles formatius i 80 cursos de formació ocupacional. L’objectiu de la fira és, en definitiva, articular polítiques educatives i lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

Molta demanda, poca oferta

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, ha avisat aquest dimecres que la demanda d’FP “s’ha disparat” en els últims anys. Tanmateix, l’oferta de places no ha crescut en consonància. Aquest curs, els centres de Sabadell que ofereixen cicles formatius de grau mitjà van rebre més de 2.200 sol·licituds en primera instància, però només 1.052 persones van aconseguir una plaça. “Hem demanat al Departament d’Educació de la Generalitat que reforci les places públiques d’FP. La distribució territorial de l’oferta no és homogènia i cal revertir-ho”, ha assenyalat Robles.

Pel regidor d’Educació, la fira Connecta’t a l’FP és una “oportunitat” per reivindicar la importància de la formació professional”. Per la seva banda, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, ha assegurat que l’esdeveniment servirà per orientar diversos públics. Per una banda, a les famílies i els joves a l’hora d’escollir una branca per continuar els seus estudis; i per l’altra, a la població adulta, que vol “descobrir” les necessitats de les empreses i “reciclar-se”.

Trencar estereotips

D’altra banda, un altre dels propòsits de la Fira Connecta’t a l’FP és “trencar” els estereotips vers aquelles professions tradicionalment masculinitzades, tal com ha apuntat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Joventut, Marta Morell. “Volem posar fi a la bretxa de gènere, sobretot en l’àmbit industrial”, ha afegit.

Els horaris de la Fira Connecta’t a l’FP seran dijous 31 de març i divendres 1 d’abril de 8:45 h a 14:00 h, i de 15:30 h a 19 h; i dissabte 2 d’abril de 10:30 h a 13:30 h. La iniciativa és d’abast supramunicipal, amb representants de 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental. També compta amb el suport de PIMEC i del Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC).

Comentaris
To Top