Ciutat

La fira Connecta’t a l’FP es trasllada a una plataforma ‘on-line’

/ LLUÍS FRANCO

La cinquena edició de la fira Apropa’t a l’FP, que està programada per als dies 19, 20, 22 i 23 de març, aquest any se celebrarà de forma telemàtica. Estands, tallers, punts d’informació i orientació, xerrades i un escape room, però a través de la pantalla. Aquesta serà la primera edició digital de l’e-Fira Connecta’t a l’FP, que estarà en marxa durant tot l’any. Com a novetat, hi haurà visites guiades dins de la plataforma i una gamificació perquè l’alumne pugui trobar la professió que més s’adapti als seus interessos.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, ha destacat que l’acompanyament és “imprescindible”. I “encara ho és més aquest any”. Robles creu que aquesta plataforma serà “una oportunitat per fer servir aquest recurs il·limitat, multiplataforma i per arribar a més gent”. Una formació que no només va destinada als més joves. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Montse González, ha exposat que també és una oportunitat per renovar-se i formar a professionals: “La formació és traslladable a qualsevol etapa de la vida”.

Orientació personalitzada

La plataforma virtual incorpora el servei d’orientació personalitzada, uns punts que assessoren i acompanyen en la tria d’estudis i itineraris de vida formativa i laboral.  Aquests punts d’orientació aniran a càrrec de professionals de l’Oficina Jove, Promoció Econòmica i del Departament d’Educació. Es permetrà programar un assessorament a l’Oficina Jove. La tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha matisat que la fira busca “trencar estereotips respecte als estudis”. Així, s’oferirà una orientació professional neutral i objectiva.

Comentaris
To Top