Ciutat

“No hi ha prou pediatres”: el ple de Sabadell demana reforços als CAP

pediatria sabadell

Tots els grups municipals han donat suport a la moció de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell

Una unitat de pediatria, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Les formacions polítiques han reivindicat que fan falta més professionals pediàtrics en els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat. Ho han fet en el ple municipal d’abril, arrel d’una moció presentada per la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), que ha demanat quees reforci l’atenció als infants menors de 14 anys.

La membre de la FAVS, Montserrat Muniente, ha exposat que en els darrers l’atenció primària “s’ha deteriorat” i arrossega “manca de professionals”, la qual cosa afecta la pediatria. Alhora, ha ressaltat la importància del servei, per a fer un correcte seguiment de cada infant, que permeti detectar precoçment patologies i resoldre-les abans que empitjorin, detectar problemes emocionals o fer un seguiment del nucli familiar per detectar possibles problemes socials i comunitaris.

Tant la FAVS com els grups municipals han coincidit a l’hora d’assenyalar que “no hi ha prou pediatres” als CAP. La moció ha prosperat amb els vots a favor de tot el ple municipal.

Les famílies s’alcen contra la manca de pediatres

Comentaris
To Top