Ciutat

Aposta pels bitllets mensuals de TUS: les vendes es multipliquen per cinc amb els descomptes

Estan triomfant els abonaments mensuals de l’autobús, que s’han multiplicat per cinc aquest setembre (2.250 títols venuts)

Els bitllets multiviatge agafen força / V.ROVIRA

Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha venut 26.750 abonaments des de l’inici dels descomptes i la venda de bitllets multiviatge  –i l’ús del bus– es dispara. La bonificació de TUS coincideix amb la gratuïtat dels bitllets multiviatge de Rodalies que s’aplicarà fins a finals d’any. L’ús de la targeta T-10 és la més habitual, però l’ús de bitllets mensuals es disparen.

Durant les primeres setmanes de setembre s’han venut 22.500 títols de 10 viatges, el bitllet preferit, un 65% més que durant el mateix període de l’any passat. No és l’increment més destacat. Els que estan triomfant són els abonaments mensuals, que s’han multiplicat per cinc aquest setembre (2.250 títols venuts). També els abonaments joves tenen bona acollida: se n’han venut quatre vegades més que l’any anterior (2.000, en total).

La venda de targetes de 10 viatges s’ha estabilitzat, tot i que continuen venent-se més que durant el 2021. Pel que fa als abonaments mensuals, “hi ha un traspàs d’usuaris cap a aquests títols, fet que en manté l’alta demanda”, sostenen des de la cooperativa d’autobusos urbans.

Títols rebaixats

Els títols propis de TUS estan rebaixats entre un 30% i un 50%. La T-10 viatges té ara un preu de 6,15 euros. La T-mensual, 18,75 euros, i la T-mensual jove, 13 euros. En el cas de la T-Mensual i la T-Jove de TUS, l’Ajuntament finança un 20% addicional de la rebaixa que aporta l’Estat, i incementa la bonificació al 50%. Pel que fa a la T-10, es bonifica un 30% amb fons de l’Estat.

/ VICTÒRIA ROVIRA

També els bitllets de l’Autoritat de Transports Metropolità (ATM) tenen descompte. La T-Usual i la T-Jove passen a costar la meitat, mentre que la T-Casual té una rebaixa del 30%.

Els títols bonificats es poden comprar fins a finals d’any als punts de venda de TUS i seran vàlids fins al 15 de gener del 2023. A partir d’aquesta data, les T-10 i els abonaments mensuals sense començar, es podran bescanviar a l’Oficina de Mobilitat.

Comentaris
To Top