Publicitat
Diners

L’agost i el setembre tanquen sense cap ERO a Sabadell

ERO Sabadell

La dinàmica dels primers mesos de l’any es trenca respecte als treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació a la ciutat

El nombre de treballadors afectats per ERO es redueixen respecte a l’any passat / AINA TORRES

Els mesos d’agost i de setembre s’han tancat sense treballadors afectats per expedients de regulació (ERO) a Sabadell, segons les darreres dades de l’Observatori d’Economia Local del Vapor Llonch. D’aquesta manera, es continua amb la dinàmica de l’any passat, en què en aquests dos mesos tampoc hi va haver acomiadaments per ERO. En total, entre gener i setembre d’aquest 2022, el nombre de treballadors afectats per aquest tipus d’expedient ha estat de 1.124, una xifra inferior (-22,2%) a la del mateix període de l’any passat, quan n’hi va haver 1.374.

La dinàmica de disminució dels ERO és positiva des de fa mesos. El juliol, per exemple, ja només hi va haver tres acomiadats per ERO a Sabadell. Això sí, el pitjor mes de l’any, de moment, ha sigut el febrer, quan hi van haver 658 treballadors afectats per ERO. Cal posar en context que només dos anys enrere, coincidint amb l’arribada de la pandèmia, el nombre d’afectats a la ciutat per aquest tipus d’expedient era de 16.504, una xifra molt per sobre de l’actual.

D’altra banda, si ens fixem en els grans sectors d’activitat, des de gener fins al setembre d’enguany el sector de la indústria concentra la majoria de persones treballadores afectades a Sabadell per mesures de regulació d’ocupació, amb el 53,3% del total (600 persones). El sector serveis es troba molt a prop i registra el 46,4% (522 persones) i la construcció només el 0,2% (2 persones). D’aquests treballadors afectats per ERO, 943 s’han vist afectats per la suspensió del contracte (un 83,9%), 125 per la reducció de jornada (un 11,1%) i 56 per mesures d’extinció (un 5%).

Cap expedient de regulació

Així mateix, a Sabadell, els mesos d’agost i de setembre tampoc s’han autoritzat expedients de regulació d’ocupació. Fent la suma de tot l’any, se n’han autoritzat 35. D’aquests, el 42,9% són de suspensió de contracte (15 expedients), el 34,3% són de reducció de jornada (12 expedients), el 14,3% de suspensió i reducció de jornada o de reducció i suspensió (5 expedients), i el 8,6% d’extinció (3 expedients).

Les seccions econòmiques que registren més expedients de regulació d’ocupació durant l’any 2021 són les indústries manufactureres, amb el 31,4% (11 expedients, en total); el comerç a l’engròs i al detall amb el 25,71% (9 expedients) i l’hostaleria amb el 20% (7 expedients).

Publicitat
Comentaris
To Top