Publicitat
Ciutat

Poc seguiment en el primer dia de vaga de la sanitat a Sabadell

Protesta de professionals del Taulí / VÍCTOR CASTILLO

La vaga de la sanitat ha començat amb poc seguiment a Sabadell. L’aturada d’aquest dimarts, 24 de gener, està convocada per la Intersindical CSC i s’adreça a tots els professionals del sector. Dimecres, 25, es repetirà la mateixa convocatòria i se suma l’específica de Metges de Catalunya pel sector mèdic, que també farà vaga dijous, 26 de gener.

El Departament de Salut ha xifrat en un 1,3% el seguiment de la vaga per part de professionals facultatius durant el torn de matí a la regió sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany Sabadell. Entre la resta de personal, incloent el d’infermeria -majoritari-, el percentatge s’eleva a l’1,7%. Durant el torn de nit l’aturada no ha tingut seguiment (0%). En Atenció Primària, han secundat la vaga un 3,6% de facultatius i un 3,9% de la resta de personal a tot Catalunya.

Fonts de la corporació sanitària Parc Taulí apunten que la vaga “no ha tingut cap impacte en l’activitat” perquè el seguiment ha estat mínim. Dimecres a les 12 h i a les 18 h hi haurà concentracions a les portes de l’hospital, i dijous, a les 13 h i a les 18 h. Les concentracions les organitzen els sindicats FTC-IAC, FAPIC, SAE i USOC.

Al Vallès Occidental, la notícia més destacada relacionada amb la vaga ha sigut la tancada durant una hora d’unes 200 persones al CAP Sentmenat per reclamar millores.

Per què s’atura la sanitat aquesta setmana a Sabadell?

Publicitat
Comentaris
To Top