Diners

L’atur cau lleugerament a Sabadell al febrer: 28 desocupats menys

Atur Sabadell Oficina de Treball

El nombre de persones sense feina a la ciutat és d’11.547 (-0,25%)

L’atur és ara un 3,1% més baix que fa un any (360 aturats menys), quan Sabadell tenia 11.907 persones sense feina / AINA TORRES

L’atur registrat pateix una lleu caiguda a Sabadell. La ciutat ha tancat el mes de febrer amb 28 desocupats menys, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social. Ara, el nombre de persones sense feina és d’11.547 (amb una taxa d’atur registrat de l’11,25%, un percentatge gairebé idèntic al del mes passat), mentre que la xifra del gener era d’11.575. El febrer suposa, doncs, trencar la dinàmica de l’augment d’atur del mes anterior.

No obstant això, es tracta del millor mes de febrer des de l’any 2008, quan Sabadell només tenia 9.458 aturats, una xifra històricament baixa. L’any passat, la ciutat va disminuir el nombre de persones sense feina al febrer, tot i que fixant-nos en la sèrie històrica, habitualment l’atur augmenta en aquest mes.

L’atur és ara un 3,1% més baix que fa un any (360 aturats menys), quan Sabadell tenia 11.907 persones sense feina. És a dir, la situació continua sent considerablement millor que el mateix període de l’any anterior, a causa del context de recuperació econòmica després de l’arribada de la Covid-19.

Comparació amb altres ciutats

Respecte a les ciutats catalanes amb un nombre semblant d’habitants, Sabadell continua sent la que menys desocupats té. L’Hospitalet de Llobregat té 12.468 persones sense feina, 115 més que el mes anterior, Badalona en té 12.559 (+75), mentre que a Terrassa la xifra és de 12.867 (-50).

Aquest mes de febrer, per tant, Sabadell i Terrassa perden aturats, mentre que l’Hospitalet i Badalona en guanyen. Es tracta d’una dinàmica diferent de la del mes passat, quan totes elles van guanyar desocupats. Això sí, Sabadell és el municipi que menys aturats perd des de març de 2021 (-33,45%; 3.862 aturats menys), un dels pitjors mesos des de l’arribada de la Covid. En el mateix període, l’Hospitalet ha reduït l’atur un 56,35% (-7.026), Badalona un 36,21% (-4.547) i, finalment, Terrassa un 33,98% (-4.372).

El Vallès Occidental també perd aturats

D’igual manera que a Sabadell, al conjunt del Vallès Occidental la xifra d’aturats també ha disminuït aquest mes de febrer. La comarca té 123 persones menys a l’atur i trenca amb la tendència a l’alça iniciada el passat mes de gener. Dit això, ara hi ha 46.003 vallesans a l’atur. En són 1.140 menys que fa un any (-2,48%).

Tretze municipis del Vallès Occidental han acabat el mes de gener amb menys aturats que el mes anterior. En canvi, en vuit municipis l’atur ha augmentat i en un s’ha mantingut inalterable.

Mateixa dinàmica a Catalunya

Catalunya ha tancat el febrer amb una caiguda lleugera de l’atur: 356 desocupats menys (-0,10%), després de l’augment del gener. Amb relació al 2022, hi ha 20.300 desocupats menys (-5,5%). En l’últim mes, Catalunya ha destruït atur a un ritme superior a la mitjana estatal, que ha acabat amb un mínim increment del 0,09%. Amb tot s’ha situat novena en la llista de comunitats amb més descensos, liderada per Aragó (-2,13%), Astúries (-1,41%) i Castella i Lleó (-1,23%).

A l’Estat, el nombre d’aturats ha registrat un increment de 2.618 persones en comparació amb el gener. però s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions.

Comentaris
To Top