Ciutat

VÍDEO | Un centenar de dones irrompen als carrers de Sabadell pel 8M i intenten entrar a l’Ajuntament

Les manifestants han intentat accedir a l’edifici de l’Ajuntament

/ A.H.

La jornada del 8M, Dia Internacional de les Dones, ha començat a Sabadell amb una protesta que ha irromput als carrers sota la crida a la “vaga general”. Un centenar de persones s’han aplegat rere la pancarta “8M: vaga general feminista” del Comitè Feminista de Sabadell i han desfilat per diversos punts de la ciutat.

Una mobilització que s’ha iniciat a l’estació de Rodalies de Sabadell Centre amb un piquet informatiu. I des d’aquí s’han desplaçat pel municipi, han arribat a la Rambla i s’han mogut fins a la plaça Sant Roc, on han intentat accedir a l’interior de l’edifici de l’Ajuntament, però estava tancat.

Ha estat aquí quan han llançat proclames com “Marta Farrés, la lluita està al carrer”. També s’han dirigit a la seu històrica que el Banc Sabadell té en aquest emplaçament, cosa que els ha obligat a tancar les portes.

La mobilització ha reclamat la fi de l’escletxa salarial entre homes i dones, l’erradicació de tota mena de discriminacions a la feina i que s’impulsin polítiques com ara, més inspeccions de treball, la implementació immediata i efectiva de plans d’igualtat i que els permisos de paternitat i maternitat cobreixin el primer any de l’infant, entre altres reivindicacions.

El 8M a la capital vallesana seguirà a la tarda, amb una manifestació que arrencarà, a partir de les 18.30 h, a la plaça de la Creu de Barberà.

Comentaris
To Top