Oci i cultura

La Fira Sakura Matsuri aplega 10.000 persones en la seva segona edició

fira sakura

Els organitzadors de la Fira Sakura Matsuri han valorat molt positivament l’edició i ja es treballa per la 3a, qui sap si com a seu de la Japan Week

La història d’amor entre Sabadell i el Japó ha tingut un final feliç. Així ho asseguren els organitzadors de la Fira Sakura Matsuri. Les dades d’assistència aportades així ho demostren. I és que segons càlculs oficials gairebé 10.000 persones han participat en alguna de les activitats dedicades a acostar la cultura nipona a Sabadell. Així doncs, unes 7500 han visitat la Fira, 2000 la Pista Coberta d’Atletisme i un miler han gaudit de les activitats que s’han realitzat a la resta de la ciutat. 

Centenars d’activitats

Durant un mes, i sobretot aquest cap de setmana, la ciutat ha tornat a impregnar-se de la cultura, gastronomia i esports del país asiàtic. Activitats com els tallers de dibuix, les conferències, els concursos de cosplay i karaoke, els videojocs, el manga, les presentacions editorials, les classes magistrals i les degustacions de gastronomia japonesa que han comptat amb la col·laboració de Tokyo-ya i Arrom entre altres. Ja fos al recinte firal, la pista coberta o a les pèrgoles situades al Racó del Campanar i els Jardinets. 

Objectiu 2024

Des del Programa de projecció i turisme Visit Sabadell s’han mostrat molt satisfets amb la segona edició de la Sakura Matsuri. En paraules del seu responsable, el regidor Lluís Matas, la cita “s’ha consolidat a la ciutat i ha fet que aquest s’hagi convertit en una petita Japó”. Segons Matas, la nova edició “ha permès enfortir els vincles socioeconòmics entre el Japó i Sabadell”.

Ara l’objectiu se centra en el 2024. Any en què es vol celebrar la 3a Fira Sakura Matsuri. “L’esdeveniment ja està consolidat i ha arribat per quedar-se, ara també volem ser la seu i capital de la Japan Week“, ha afirmat Matas. Una sol·licitud que ja ha estat presentada, amb el suport del Consolat japonès a Barcelona i que seria vista com “un premi a tot l’esforç dedicat”.

Els personatges del manga traspassen les pantalles amb el concurs de cosplay de la Sakura Matsuri

Comentaris
To Top